Elazığ
21 Eylül, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Elazığlılar Ehliyetinizi Yenilemeyi Unutmayın!

Elazığlılar Ehliyetinizi Yenilemeyi Unutmayın!
Elazığlılar Ehliyetinizi Yenilemeyi Unutmayın!

Milyonlarca sürücü için ehliyet yenileme sürecinde kritik bir tarih hızla yaklaşırken, ehliyet yenileme işlemini henüz tamamlamayan sürücüler için son başvuru tarihi 31 Aralık 2024 olarak belirlenmiş durumda

Milyonlarca sürücü için ehliyet yenileme sürecinde kritik bir tarih hızla yaklaşırken, ehliyet yenileme işlemini henüz tamamlamayan sürücüler için son başvuru tarihi 31 Aralık 2024 olarak belirlenmiş durumda. Nüfus müdürlükleri ve randevu sistemlerinde yaşanan yoğunluk, sürücüleri erken başvuru yapmaya teşvik ediyor. Yetkililer, son güne bırakılmaması konusunda uyarılarda bulunarak, ehliyetini zamanında yenilemeyenlerin cezai yaptırımlarla karşılaşabileceğine dikkat çekiyor.

EHLİYET YENİLEME SÜRESİ NE ZAMAN BİTECEK?

Karayolları Trafik Yönetmeliği'ne göre, sürücü belgelerinin değiştirilmesi için tanınan süre 5 yıl olarak belirlenmişti. Ancak Kovid-19 salgını nedeniyle bu süre, İçişleri Bakanlığı tarafından 31 Aralık 2024'e kadar uzatıldı. Bu tarihten sonra eski tip sürücü belgeleri geçersiz hale gelecek.

EHLİYET YENİLEMEMENİN CEZASI VAR MI?

Eski tip sürücü belgeleri, 31 Aralık 2024'e kadar 15 lira karşılığında yenilenebilecek. Ancak, 1 Ocak 2025'ten itibaren bu belgeyi yenilemek isteyenler, toplamda 5 bin 165 lira harç ücreti ödemek zorunda kalacak. Bu nedenle yıl sonuna kadar başvuru yapmayan sürücüler, yüksek ek ödemelerle karşılaşacak.

ESKİ SÜRÜCÜ BELGELERİ GEÇERSİZ HALE GELECEK

Kanuni süre içinde yenilenmeyen eski tip sürücü belgeleri, geçersiz sayılacak ve bu durumu ihlal eden sürücüler yaptırımlarla karşılaşacak.

YETKİLİLERDEN BAŞVURU YOĞUNLUĞU UYARISI

Başvuru yoğunluğunun artabileceği son aylarda, vatandaşların mağdur olmaması için başvurularını erkenden yapmaları öneriliyor. Sürücü belgesini yenilemek isteyenler, Alo 199 Çağrı Merkezi, mobil uygulama veya "nvi.gov.tr" üzerinden randevu alarak gerekli evrakları tamamlayabilir.

EHLİYET YENİLEME BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Vatandaşlar, Alo 199, e-Devlet veya nvi.gov.tr üzerinden randevu alarak ve gerekli belgeleri teslim ederek başvurularını tamamlayabilir.

EHLİYET YENİLEMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

Ehliyetini yenilemek isteyenlerin, eski sürücü belgelerini ibraz etmeleri, 15 liralık başvuru ücretini ödemeleri, yetkili sağlık kuruluşlarından alınmış sürücü sağlık raporu sunmaları, son 6 ay içinde çekilmiş bir biyometrik fotoğraf ve Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi'nde (MERNİS) kayıtlı açık adreslerini bildirmeleri gerekiyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!