Diş Hekimi Necmi Künyeli Bakış Haber aracılığıyla Elazığlı vatandaşları ağız ve diş sağlığının önemi konusunda bilgilendirdi
Bakış Haber’e konuşan Diş Hekimi Necmi Künyeli, sağlıklı dişler ve diş etlerinin sadece güzel bir gülüş sunmakla kalmadığını aynı zamanda vücudun genel sağlık durumunu da etkilediğini söyledi.
HABER: Aylin Solmaz
‘DİŞ ETİ HASTALIKLARI SAĞLIK SORUNLARINA YOL AÇIYOR’
Ağız ve diş bakımının nasıl yapılması gerektiğinden bahseden Diş Hekimi Künyeli, ‘ Sağlıklı dişler ve diş etleri sadece güzel bir gülüş sunmakla kalmaz. Aynı zamanda vücudun genel sağlık durumunu da ciddi anlamda etkiler. Ağız sağlığı vücudun diğer bölümleriyle doğrudan bağlantılıdır. Ağızda oluşan enfeksiyonlar diğer organları etkileyebiliyor. Diş eti hastalıkları, kalp hastalıkları, şeker hastalığı ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Bu nedenle düzenli diş hekimi kontrolleriyle beraber iyi bir ağız hijyeni alışkanlığı geliştirmek hastalarımız için büyük önem taşımaktadır. Rutinlerimiz aslında çok kolay. En basitinden 3 tane madde sıralayabilirim. Birincisi diş fırçalama ikincisi diş ipi kullanımı, üçüncüsü ise ağız gargarasıdır. Dişlerinizi günde en az 2 kez sabah ve akşam fırçalamak gerekiyor. Diş fırçalama süresi değişkenlik göstermekle birlikte en az 2 dk. Diş fırçalamak gerekiyor. Florürlü diş macunu kullanmak dişler ve diş etleri için çok önemlidir. Diş ipi kullandığımızda da dişin aralarındaki plak ve yiyecek artıklarını temizlemek için gereklidir. Her gün olmazsa bile 2 veya 3 günde bir diş ipi kullanarak diş eti hastalıklarının önüne geçebiliriz. Ağız gargarasına gelecek olursak anti bakteriyel ağız gargaraları ağız içindeki bakterileri azaltarak ağız içini destekliyor. Her gün değil ama haftada birkaç kez ağız gargarası kullanmak diş ve diş eti sağılığını korumaya yardımcı oluyor. Bu dediklerin günlük ağız ve diş bakımı rutinidir. En az 6 ayda bir diş hekimine gidip muayene olmakta fayda var. Diş eti hastalıklarını, diş çürüklerini ya da olası herhangi bir hastalığı erken teşhis ederek bu tedbirleri almanızı sağlayacaktır. Sağlıklı bir beslenme diş ve diş eti hastalıklarımızı etkiliyor. Şekerli ve asitli yiyecek içeceklerden kaçınarak plak oluşumunu azaltabiliriz. Sigara ve alkol tüketen hastalarda da sigara ve alkolü bırakmalarını bırakamıyorlarsa da ciddi şekilde azaltmalarını büyük ölçüde tavsiye ediyoruz' ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.