Elazığ
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Elazığ’da Seramik Sanatı Büyük İlgi Görüyor

Elazığ’da Seramik Sanatı Büyük İlgi Görüyor
Elazığ’da Seramik Sanatı Büyük İlgi Görüyor

Seramik serüvenine 2017 yılında başlayan Elazığlı Seramik Sanatçısı İrem YILMAZ, seramik sanatına nasıl başladığını ve seramikle yaptığı eserleri Bakış Haber’e anlattı 2020 yılında kendi seramik atölyesini açan Sanatçı YILMAZ, çok sayıda öğrenci yetiştirdiğini halen daha da yetiştirmeye devam ettiğini söyledi.

ÖZEL HABER: AYLİN SOLMAZ ( EDİTÖR)

YILMAZ: ÇAMURA DOKUNUNCA BİR DAHA BIRAKMAM MÜMKÜN OLMADI

Seramik sanatının her yaşta yapılabileceğini vurgulayan YILMAZ, ‘Fırat üniversitesi eğitim fakültesi resim iş öğretmenliği mezunuyum. Seramikle ücretli öğretmenlik yaptığım zaman tanıştım. Çamura dokununca bir daha bırakmam mümkün olmadı. Böylelikle serüvenim 2017 yılında başladı.  2 yıllık ücretli öğretmenlik bir yıl da çömlek üzerine çalıştıktan sonra 2020 yılında kendi seramik atölyemi kurdum ve hala İREMSERAMİK adı altında hizmet vermekteyim 3 yılda çok öğrenci yetiştirdim. Çok sayıda kendi imzamızı attığımız ürün ortaya çıkardık bu yıl da eğitim öğretim yılının yeni başlamasıyla birlikte öğrencilerim gelmeye başladı. Elazığ'da seramiğe her yaşta da ilgi çok fazla. Çocuklar oyun hamuru gibi oynayıp en sonunda da yaptıkları ürünleri boyayınca çok mutlu oluyorlar. Büyükler kendilerine istedikleri malzemeleri yapınca bunları kullanınca kendi yaptıkları ürünlerle bir şeyler yiyip içince çok mutlu oluyorlar. Öğrenciler de gelip yaptıkları ürünleri arkadaşlarına hediye ediyorlar birlikte gelip burada yapıyorlar.   Her yaştan insana hitap etmek çok güzel bir duygu. Seramik yeteneği ve ilgisi olan her insanın uğraşabileceği bir sanat.  Ben çamurdan bir şey yapamam diye düşünmemek lazım burada zaten yolunu yöntemini öğretiyoruz. En basit şekilde ortaya ürün çıkarıyoruz.  Buraya gelip de çamuru öğrenemeyen ürün çıkaramayan hiç görmedim çünkü basit ve kolay bir şekilde öğretiyoruz’ ifadelerini kullandı.

‘MODERN TARZDA YAPILAN ÇALIŞMALAR BANA IŞIK TUTUYOR’

Atölyede el yapımı birçok ürün yaptıklarını dile getiren YILMAZ,  ‘El yapımı sunum tabağı, mumluk, tütsülük, buhurdanlık, fincan, kupa bardağı ve süs eşyaları yapıyoruz. Ayrıca Türker ÖZDOĞAN ve Mehmet Tüzüm KIZILCAN’ın eserlerini kendime yakın hissediyorum. Türker Bey’in çalıştığı çamur ve pişirim şekilleri çok özgün geliyor. Mehmet Bey'in de günümüze uygun modern tarzda eserler yapması bana ışık tutuyor’ diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!