Elazığ
24 Ekim, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Elazığ’da Müzik Akademisi’nde; Amatörden Profesyonele

Elazığ’da Müzik Akademisi’nde; Amatörden Profesyonele
Elazığ’da Müzik Akademisi’nde; Amatörden Profesyonele

1984 Tunceli doğumlu Can Ediz, küçük yaşta müziğe ilgi duyması ile başlayan kariyerinde müzik akademisi kurdu. Ediz, Üniversite yıllarında amatör olarak başladığı bu yolda her geçen gün daha profesyonelleşen Ediz, tüm tecrübesini genç nesle aktarıyor

   

Elazığ’da müzik akademisi kuran Can Ediz, çocuk yaşta başlayan müzik sevgisini Müzik Akademisi kurarak profesyonelleştirdi. Bakış Haber’e müzik serüveni hakkında samimi bir röportaj veren Ediz, 60-70 arası öğrencileri olduğunu ve yeni sezonda beklentilerinin 100 öğrenci olduğunu belirtti.

Sezon içinde öğrenci sayılarının değişkenlik gösterdiğini belirten Ediz, “Şu an 60-70 arası öğrencimiz var. Sezon döngüsü dahilin de artış veya azalışlar olabiliyor. Sezon yeni başladı, bu sezon 100 öğrenci kapasitesine ulaşmayı hedefliyorum. Enstrüman öğrenme de istikrar ve sabır çok önemli iki unsur. Bu ikisini yakalayabilen herkes bir enstrümanı çok rahatlıkla öğrenebilir. Müzik Akademimiz de buna örnek göstereceğim birçok öğrencimiz var’ ifadelerini kurdu. 

HANGİ ENSTRÜMANLARIN KURSLARI MEVCUT?

Sadece enstrüman kursları değil, tamirini ve şan dersleri de verdiğini söyleyen Ediz, ‘Bağlama, gitar, piyano, keman, erbane, klarnet, bateri, ud, cümbüş ,yan flüt, kaval ,ney ,gibi enstrüman kurslarımız mevcut. Talebe göre öğrenmek istedikleri başka enstrümanlar, şan dersleri olduğu zaman da gerekli ortamı sağlayabiliyoruz. Bunun yanı sıra enstrüman tamiri, tel değişimi, enstrüman satışı vb. işlemleri de akademimiz de mevcuttur’ dedi.

‘ÇOCUKLARIMIZIN SANATSAL ALANDA KENDİNİ GELİŞTİRİP VE ÇEVRESİNE FAYDALI BİREYLER OLMASINI HEDEFLİYORUZ’

Çocukların sanatsal alanda kendini geliştirip ve çevresine faydalı bireyler olmasını hedefleyen Can Ediz, ‘Son olarak akademiyi neden açtık, çocuklarımızın özellikle sanatsal alanda kendini geliştirip kendisine ve çevresine faydalı bireyler olmasını hedeflediğimiz için. Olumsuz gelişen hayat şartlarında eskisi gibi dışarıda zaman geçiremiyorlar, boş vakitlerini İnternetle sınırlandırmalarını istemiyoruz. Eğitici, ruhsal yönden rahatlayacakları, faydalı, dikkat eksikliği, dikkat bozukluğu gibi durumlar da etkili olacağını düşündüğümüz için belki de ileride meslek edinecekleri alana çağırıyor ve bu yolda elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Her insanın bir enstrüman çalması gerektiğini düşünüyor ve bu düşüncemizi gerçekleştirmek için de elimizden geleni hizmet olarak Akademimizi tercih eden herkese sunmaya çalışıyoruz. Tabi ki en önemli unsurlardan biri de müziğe başladıktan sonra ve bunu bir iş olarak yaptıktan sonra müziğe dair bir sanat akademisi açmak hayalim oldu, bunu da gerçekleştirmiş oldum. Müziğe ve sanata dair ne varsa her daim paylaşmaya ve çoğaltmaya devam edeceğiz. Yeter ki enstrüman çalmaya karar versinler bunun eğitimini en iyi şekilde onlara vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın’ şeklinde konuştu.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!