Elazığ
21 Eylül, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Elazığ’da 66 Yıllık Eşsiz Koku! 200 Çeşit, Türkiye'nin 81 İlinde

Elazığ’da 66 Yıllık Eşsiz Koku! 200 Çeşit, Türkiye'nin 81 İlinde
Elazığ’da 66 Yıllık Eşsiz Koku! 200 Çeşit, Türkiye'nin 81 İlinde

Elazığ’da 1958 yılında Yaşar Buldaç tarafından açılan kolonyacı dükkanı günümüzde de müşterilerini ağırlamaya devam ediyor

Babasından devraldığı kolonyacılık mesleğini özveriyle devam ettiren Güven Buldaç, “Babam 66 yıl önce Elazığ’da kolonya üretimine başlayan ünlü lakabıyla söyleyeyim Kolonyacı Yaşar Buldaç. Bende Elazığ sevdalısı o babanın oğlu olarak, baba mesleğimi devam ettirme çabasında olan bir üreticiyim” şeklinde konuştu. 

SAHTE KOLONYA TUZAĞINA DÜŞMEYİN!
Son günlerde piyasalarda satılan sahte kolonyalar ilgili Bakış habere önemli açıklamalarda bulunan Buldaç, “Pandemiyle birlikte kolonyaya artan talep piyasalarda merdiven altı diye tabir edilen sahte kolonya üretiminin artmasına neden oldu. Kullandığınız kolonya etil alkol olmadığı takdirde yapılan ürünlerin tamamında sahte kavramı yani merdiven altı durumu söz konusudur. Elinize sürdüğünüzde normalde kolonya uçar ve hiçbir gerginlik yaratmaz, tatlı bir ferahlık hissi verir ama metil alkolden üretilmiş bir kolonyayı elinize sürerseniz elde gerginlik yaratır. Sürülen yerde bazen beyaz lekeler oluşturur. Bunu halkın anlaması pek mümkün değildir desem yanlış olmaz. Neredeyse 40 yıldır bu işin içerisinde olan biri olmama rağmen bizler bile tam olarak anlayamıyoruz ki ancak tıbbi laboratuvarlarda tahlili sonucu ortaya çıkabiliyor. Metil alkol odun talaşının yakılıp, kömür haline geldikten sonraki buharının distile edilmesi ile elde edilen ve sadece sanayide kullanılmak üzere yapılan bir alkol türüdür. Gıda, sağlık ve kozmetik sektörlerinde kullanılması kesinlikle yasaktır. Dolayısıyla da kolonya yapımında asla kullanılamaz. Satışı neden serbest sorusunun cevabına gelecek olursak; bu konuya çok hâkim değilim ancak araştırdığım ve aklımda kaldığınca şöyle anlatmaya çalışayım; “metil alkol” sanayide, endüstride boya inceltici, teksir makine sıvısı, kışın arabalarımızda kullandığımız antifrizlerde, cam temizleyici gibi maddelerin yapımında kullanılıyor diye özetleyebilirim. Son olarak benim tavsiyem kolonya alacaksanız bildiğiniz, güvendiğiniz markalardan alın. Sağlık bulayım derken sağlığınızdan olmayın” açıklamalarda bulundu.


 BULDAÇ: “200 ÇEŞİDİN ÜSTÜNDE KOLONYA ÜRETİYORUZ”
Yaklaşık 200 çeşidin üstünde kolonya ürettiklerine dikkat çeken Buldaç,” Türkiye’de çeşit olarak en fazla kolonyayı biz üretiyoruz. Yaklaşık 200 çeşidin üstünde kolonya üretiyoruz. Bizim çeşit ağımız çok yüksek” dedi.

"ELAZIĞ’MIZIN ADINI TÜM TÜRKİYE'YE DUYURMAYA ÇALIŞIYORUM"
Elazığ’ın adını tüm Türkiye’ye duyurmaya çalıştığını vurgulayan Buldaç,” Her kolonya firmasının kendi özgü bir kolonyası vardır. Bizim de Elâzığ geceleri kolonyamız var. Kolonyamızı başka illere gönderiyorum. Elazığ’ımızın ismini gönderdiğim 81 ilde yaymaya çalışıyorum. Şu anda da en çok sattığım kolonyalar yaz yağmuru ve Elazığ geceleri kolonyasıdır. İçeriğindeki 11 çeşit esansını biz kendimiz uyguluyoruz. Satışlarımız çok iyi. Kolonyamızı yurt dışına da müşterilerimiz aracılığıyla gönderiyoruz” diye konuştu.

 

HABER:AYLİN SOLMAZ

FOTOĞRAF: AYLİN SOLMAZ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!