Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, kent genelinde abartı egzoz ve yüksek ses yapan motosikletlerle ilgili gelen şikayetler üzerine vatandaşlara çağrıda bulundu. Vali Hatipoğlu, bu tür gürültü kirliliğine neden olan durumların ilgili makamlara bildirilmesini istedi.
Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Vali Hatipoğlu, Emniyet Teşkilatı'nın yoğun denetimlerine rağmen son dönemde abartı egzoz ve yüksek sesli motosikletlerin gürültü kirliliğine neden olduğuna dair şikayetlerin kendisine ulaştığını belirtti. Hatipoğlu, Elazığ halkından dayanışma beklediğini ifade ederek, bu türden durumlarla mücadelede vatandaşların da ihbarda bulunmalarını rica etti.
Elazığ’ın kültürüyle uyuşmayan bu gürültü kirliliği konusunda empati yapılması gerektiğini vurgulayan Hatipoğlu, şu ifadeleri kullandı:
"Gençler; anne, babalarınız, komşularınız veya ses çıkardığınız alanlarda hastalar ve uyuyan çocuklar olabilir. Biraz empati yapalım lütfen. Lütfen bu türden davranışlara karşı 112 Acil Çağrı Merkezimizi arayarak ihbarda bulunun."
Vatandaşların bu konuda duyarlı olmasını isteyen Vali Hatipoğlu, kentte huzur ve gürültüsüz bir ortamın sağlanması için yetkililerle birlikte hareket edilmesi gerektiğini belirtti.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.