Elazığ
03 Ekim, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

CHP Milletvekili Erol’dan ‘Bakan Memişoğlu'na Soru Önergesi’

CHP Milletvekili Erol’dan ‘Bakan Memişoğlu'na Soru Önergesi’
CHP Milletvekili Erol’dan ‘Bakan Memişoğlu'na Soru Önergesi’

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına verdiği önergede, Elazığ’daki Diyaliz hastalarının tedavi süreci ve sonrasında yaşadıkları sorunlara değindi.

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol,"Sağlık hakkı; evrensel hukuka göre vazgeçilemez insan hakları arasında yer almakla birlikte anayasamızda da Sosyal ve Ekonomik Haklar ve Ödevler başlığı altında 56. Madde ile güvence altına alınmıştır. Anayasa’nın 56. maddesinin Üçüncü fıkrasında yer alan, ’Devlet, herkesin hayatını, beden ve ruh sağlığı içinde sürdürmesini sağlamak; insan ve madde gücünde tasarruf ve verimi artırarak, işbirliğini gerçekleştirmek amacıyla sağlık kuruluşlarını tek elden planlayıp hizmet vermesini düzenler,’’ hükmü ile sağlık hakkının kullanımı için devlete sorumluluk yüklemiştir. Diyaliz hastalarının tedavileri sırasında hayatlarının günlük akışının değiştiği, hastalığın bireylerde psikolojik ve fiziksel problemlere neden olduğu bilinmektedir. Bu bilgilerden hareketle Elazığ’ın ilçelerinde ve köylerinde tedavi olmak için her ay müteaddit defa kent merkezindeki hastanelere gelmek zorunda olan hastaların şikayetleri mevcuttur. Bakanlığınızca diyaliz hastalarına verilen yol harcamalarının yetersizliği ve hasta haldeki insanların hastaneye ulaşmak için çeşitli problemler yaşamaları yurttaşlarımızın başlıca şikayet konularıdır.

Bu bağlamda;

1. Bakanlığınız verilerine göre Elazığ’da diyaliz tedavisi alan toplam hasta sayısı kaçtır?

2. Bakanlığınız verilerine göre Elazığ’ın ilçe ve köylerinde ikamet etmekte olan kaç diyaliz hastası bulunmaktadır?

3. Elazığ’a bağlı ilçelerde ve köylerde bulunan diyaliz hastalarının il merkezinde bulunan hastanelere düzenli olarak ulaşımları sağlanmakta mıdır, sağlanmıyor ise ilçe ve köylerde bulunan hastaların hastanelere transferini sağlamak için bir planlamanız var mıdır?

4. Elazığ’da Bakanlığınıza ve Fırat Üniversitesine bağlı hastanelerde yeterli uzman personel var mıdır?"dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!