Elazığ
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Chp İl Başkanı Coşkun Çağlar Duran’a Partililerden Tepki ; Mirasyedi Başkan!


Chp İl Başkanı Coşkun Çağlar Duran’a Partililerden Tepki ; Mirasyedi Başkan!
CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, partisinin Elazığ İl Kongresi’nde; Türkiye’de ve partide bir ilki gerçekleştireceklerini belirterek; "Herkes özgürce aday olsun, kulisini yapsın, istediği kişiye oyunu versin. Kim çıkarsa da başımızın üstünde yeri olsun. Bu kongreyi çarşaf liste ile gitme kararı aldık" demişti. Ancak CHP Elazığ İl Başkanı Coşkun Çağlar Duran tarafından el altından partililere anahtar liste dağıtıldığı ve partililerin Milletvekili Gürsel Erol’unda adının kullanılarak anahtar listedeki isimlere odaklanmasının sağlandığı iddiası kamuoyunda şok etkisi yarattı.

Çarşaf Listeyle gidildiği ilan edilen CHP'nin Elazığ İl Kongresine İl Başkanı Coşkun Çağlar Duran’ın 'anahtar listesi' damga vurdu. Elazığ CHP seçmeninde hayal kırıklığı yaratan listenin parti içinde etkin isimleri devre dışı bıraktığı, Milletvekili Gürsel Erol’un Elazığ’da kurmuş olduğu düzeni bozmaya yönelik olduğu iddia edildi.

CHP Elazığ İl Kongresinde yeni tüzük gereği çarşaf liste uygulamasına rağmen Elazığ İl Başkanı Coşkun Çağlar Duran'ın anahtar listesi seçimlere damgasını vurdu. Çarşaf liste yerine önlerine Duran'ın anahtar listesi dayatılan delegelerin listedeki isimlere yönelmesi CHP Elazığ teşkilatlarında infiale neden oldu. Kongrede Duran'ın hazırladığı anahtar liste teşkilatlarda memnuniyetsizlik oluştururken, "Duran, partiyi kendi etrafındaki bir kaç kişi ile yönetecek" yorumları yapıldı.

Gazetemize konuşan partililer; “Seçime tek liste gidildiği için çalışmalara müdahale edilmedi. Ancak seçim günü küçük oy pusulalarının salonda gizlice insanların ceplerine konulması ve bu pusulalarda seçilmesi istenilen adayların sıra numaraları bulunmakta. Resmen bu numaralara oy verin denildi. İl başkanının bunu dağıtmasındaki amaç zaten bu. Dağıtılan pusulalarda ki numaralara da dikkat ederseniz kazanan numaraların pusulada ki numaralar olduğunu göreceksiniz. Resmen il başkanı tarafından seçime müdahale edildi” dediler.

İl Başkanı Coşkun Çağlar Duran’ın parti içerisinde kendisine muhalefet olunmasından korktuğu için böyle bir yöntem geliştirdiğini iddia eden partililer; “Zaten başkanın yanında tuttuğu on delegede kurultay delegesi olmak için biat edecek adamlar. Başkan, parti içinde kazançlı çıkmış olabilir fakat parti içinde etkin isimleri devre dışı bıraktığın zaman zararlı çıkarsın. Gürsel bey bir duruş göstererek Elazığ’da büyük bir başarıya imza attı. Seçmen sayısını yükseltti. Fakat böyle il başkanlarının olması partiye çok ciddi zarar veriyor. Zaten biz Gürsel beyin hatırına Çağlar Duran’ı kabul ettik” diye konuştular.

Duran’ın CHP’yi bitime derdinde olduğunu iddia eden partililer;  “İl Başkanı, Gürsel beyin kurmuş olduğu düzeni bozmaya çalışıyor. Birçok seçmenden duyduğumuz Ak Partiden temiz bir aday çıkarsa ona oy verelim. Seçmenin bize bakış açısı değişti. Temiz adam olsun Ak Partili olsun diyorlar. Çağlar beyin yaptıklarının faturası Gürsel Bey’e kesiliyor. Onun yaptığı bu hareket Gürsel Bey’i de kötü etkiliyor. Gürsel Bey’in parti içerisinde bu kadar mücadele vermesi partiyi iyi yerlere taşımasının çabası bir parti başkanı tarafında hiç edildi. İl Başkanı, partinin etkin isimlerini saf dışı bırakarak kendi gücünü ortaya koymaya çalıştı. Partiyi Elâzığ’da zayıflattı. El altından delegelere seçmeleri gereken kişileri seçtirdi. Bu durumdan Gürsel Bey’in haberi olmadığı söyleniyor. Çünkü Gürsel Bey bunu kabullenmiyor Gürsel Bey’in bilgisi dışında yapılan bir davranış. İl başkanı tamamen partiyi dağıtmak için bu şekilde davrandı. Bu, Gürsel Bey’e düzenlenmiş bir kumpastır” ifadelerini kullandılar.

( delegelere verilen pusula) 

(CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erolun parti üyelerine attığı mesaj )

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!