Elazığ
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Belediye Kent Konseyi Seçim Tutanaklarını Neden Değiştirdi?

Belediye Kent Konseyi Seçim Tutanaklarını Neden Değiştirdi?
Belediye Kent Konseyi Seçim Tutanaklarını Neden Değiştirdi?

Kent Konseyi seçimleri ile ilgili skandallar zinciri yaşanmaya devam ediyor. 3 Mayıs 2024 tarihinde yönetmeliklere uygun yapılmayan seçimlerin iptaline yönelik mahkeme yoluna başvuruda bulunulmuştu. Seçimlerin iptal edilmesini önlemek için Belediyenin seçim günü divanın tuttuğu tutanağın yerine mahkemeye farklı tutanak sunduğu ortaya çıktı. İki tutanak arasında bariz çelişkilerin olduğu görüldü. En önemi değişikliğin ise 2. Tutanağa 5. Md eklenerek mahkemenin yanıltılmaya çalışıldığı seçimin usulüne uygun yapılmış gibi gösterildiği anlaşıldı

Kent Konseyinde skandallar zinciri yaşanmaya devam ediyor. Kent Konseyi seçimlerinde seçimlerin usulüne göre yapılmadığı iddiaları gündeme gelmişti. Bu iddialar sonucunda seçimin iptali için idare mahkemesine başvuruda bulunulmuştu.

Kent Konseyi seçiminin iptali için görülen davada idare mahkemesi Belediyeden savunma istemişti. Belediyenin mahkemeye seçimlerin iptal edilmesini önlemek için verdiği değiştirilmiş tutanaklı savunma ile ikinci kez büyük bir skandala imza atmış oldu.

3 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilen seçimlerde divan heyetinin tuttuğu tutanakla belediyenin mahkemeye verdiği tutanakta asıl tutanaktan çok farlı ve adaleti yanıltmaya yönelik değişikliklerin yapıldığı görüldü. İşte ilk tutanak ile ikinci tutanak arasındaki farklar;

BİRİNCİ FARK

Tutanaklarda oynamaların yapıldığı ilk dikkat çeken durum. Kent Konseyi seçimlerinde divan heyetinin tutanakta yaptığı imza değişiklikleri göze çarpıyor. Seçim günü tutulan tutanakta divan heyetinin tutanağı İbrahim Bahşi, Nazif Bilginoğlu, Murat Ergen sıralamasıyla imza attığı görülürken Belediyenin mahkemeye verdiği son savunmadaki tutanakta ise Nazif Bilginoğlu, Murat Ergen en son İbrahim Bahşi’nin imzalarının olduğu görülüyor. İki tutanakta divanın farklı imza sıralaması tutanaklarda değişikliği yapıldığının en önemli kanıtı. (Burada imza sirküleri yer alacak)

İKİNCİ FARK

Tutanaklarda seçim günü gündem maddesinin 1-Açılış, 2- Saygı Duruşu ve İstiklal marşının okunuşu, 3-Kent Konseyi Başkan adaylarının müracaatı, 4-Kent Konseyi Başkanlık seçimi, 5-Kent Konseyi yürütme kurulu üyeliği adaylık müracaatı, 6- Kent Konseyi yürütme kurulu üye seçimlerinin yapılması 7-Dilek ve temenniler 8- Kapanış olarak görülüyor. Ancak yeni tutanakta bu madde 9’a çıkarılmış görülüyor. Yine 1.tutanak gündemi 8 md olup sadece 4 md yazılması görülürken, 2. Tutanak gündemi 9 md olup 9 maddenin tamamının yazılmasıdır. Yani 1. İle 2. Arasında 5 md rakamla fazladan yazılmıştır.

ÜÇÜNCÜ ve ÖNEMLİ FARK

Kent Konseyinin 3 Mayıs 2024 seçimlerinde başkanlık seçimlerinin yönetmeliklere uygun yapılmadığı ifade edilmişti. Yönetmeliklerde seçimlerde adayların alması gereken 3/2’lik çoğunluğu sağlanamaması nedeniyle ikinci ve üçüncü turu seçimlerin yapılması gerekmesine rağmen yapılmadığı iddia edilerek iptali istenmişti.

Belediyenin idare mahkemesine yaptığı savunmada ilk tutanakta böyle bir gerekçe olmamasına rağmen 2. Tutanağa eklenen 5. Madde ile mahkemeyi yanıltmak üzere değiştirdikleri tutanakta diğer adayın çekildiği yönünde beyanı nedeniyle seçimlerini yapılmadığı ifade edildiği görülmüştür.

 

Halbuki seçimleri takip edenler böyle bir sürecin yaşanmadığını ifade ederken seçim günü çekilen görüntülerde Belediyenin tutanakta belirttiği gibi çekilme hadisesinin konuşulmadığı divanın oylama sonucunda başkanı belirlendiğini açıkladığı görülmekte. Başkanlık seçimlerini tamamlayan divanın yürütme kurulu seçimlerine geçmesi Belediyenin verdiği savunma ile çeliştiği ortaya çıktığı görülüyor. (Burada seçim günü yayınlanan görüntüye yer verilecek)

Bu çelişkiler sonrası Divanın neden böyle bir girişimde bulunması akıllarda birçok soruyu gündeme getirdi

Bu sorulardan ilki; iki dönem kent konseyi başkanlığı yapan ve bu seçimleri organize eden Murat Ergen’in endişesi nedir?

2-Tutanaklarda değişiklik yaparak seçimlerin iptal edilmemesini sağlamaya çalışmasındaki nedenleri nelerdir? Bir şeylerden mi korkmaktadır

3-Bu kadar büyük bir hatayı niçin yapılmaktadır. Bu yapılan işin adaleti yanılmak sahte belge düzenlemek olduğunu bilindiği halde niçin böyle tehlikeli ve belediyeyi zan altında bırakacak işler yapılıyor?

4- Seçimleri organize eden Murat Ergen’in bu girişiminden Belediye Başkanının haberi var mıdır? Başkan bu konuda ne yapacak nasıl tepki gösterecek ?

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!