Elazığ
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Beklenen özellik iPhone sonunda geliyor

Beklenen özellik iPhone sonunda geliyor
Beklenen özellik iPhone sonunda geliyor

Apple, iPhone kullanıcılarını sevindirecek yeni bir gelişmeyi duyurdu. iOS 18.1 güncellemesi, Apple'ın yapay zeka destekli Apple Intelligence özelliklerini destekleyen cihazlara önümüzdeki hafta sunulacak. Test sürecinden çıkan güncelleme, kısa süre içinde tüm desteklenen iPhone modellerine dağıtılacak.

Apple’ın birkaç ay önce tanıttığı ve geliştirme sürecini tamamladığı Apple Intelligence, yapay zeka tabanlı yenilikleri ile iPhone kullanıcılarına sunuluyor. iPhone 15 Pro ve iPhone 16 serisi başta olmak üzere bu özelliği destekleyen cihazlar, iOS 18.1 ile bu yeniliklere kavuşacak. Geliştiricilere sunulan beta sürümünün ardından iOS 18.1 RC sürümü, resmi güncellemenin habercisi olarak kullanıcılarla buluştu.

Güncelleme önümüzdeki hafta geliyor

Apple, geçtiğimiz günlerde iOS 18.1'in Sürüm Adayı (RC) sürümünü yayınlamıştı. RC sürümleri genellikle resmi sürümden bir hafta önce yayınlanır. Bu doğrultuda, iPhone kullanıcıları yeni özelliklere önümüzdeki hafta pazartesi veya salı günü kavuşacak.

Apple, bu güncellemeyi daha önce geliştiricilere sundu ve erkenden bazı kullanıcılar tarafından denendi. Güncellenmiş Siri ve ChatGPT entegrasyonu gibi yapay zeka özelliklerini deneyen bu kullanıcılar, Apple Intelligence’ın sunduğu imkanları test etme fırsatına sahip oldu.

Tüm yapay zeka özellikleri henüz gelmeyecek

iOS 18.1 güncellemesi ile Apple Intelligence özelliklerinin tamamı kullanıma sunulmayacak. Güncellemenin ilk aşamasında sadece belirli yapay zeka araçları aktif hale getirilecek. Yazma araçları, bildirim özetleri, Apple Mesajlar ve Mail'de akıllı yanıtlar, Fotoğraflarda Temizleme ve Kesintileri Azalt Odak modu bu sürümde yer alacak özellikler arasında bulunuyor.

Ancak daha kapsamlı yenilikler için iOS 18.2 güncellemesinin beklenmesi gerekecek. Genmoji, ChatGPT entegrasyonu ve Image Playground gibi dikkat çeken özellikler iOS 18.2 ile gelecek.

iOS 18.1'in sunduğu yenilikler

Apple'ın son güncellemesi ile gelen Apple Intelligence, yapay zeka teknolojilerini iPhone’lara entegre ediyor. Kullanıcılar, akıllı yanıtlar ve bildirim özetleri ile daha hızlı ve verimli bir kullanım deneyimi yaşarken, Fotoğraflarda Temizleme özelliği ile istenmeyen görüntüleri hızlıca silebilecek.

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!