Elazığ
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63943.7$

Başkan Şimşek: Çalışanlara Birer Maaş İkramiye Verilmeli

Başkan Şimşek: Çalışanlara Birer Maaş İkramiye Verilmeli
Başkan Şimşek: Çalışanlara Birer Maaş İkramiye Verilmeli

Vergi haftasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Büro Memur Sen Şube Başkanı Zülküf Şimşek çalışanlara birer maaş ikramiye verilmesini talep etti.

Büro Memur Sen Şube Başkanı Zülküf Şimşek vergi haftasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Şimşek yaptığı açıklamada Vergi Haftasının isminin Maliye Haftası olarak değiştirilmesi ve bu haftada çalışanlara birer maaş ikramiye verilmesini talep etti.

Başkan Şimşek’in açıklaması şöyle: Devletimizin temel geliri vergi, bilindiği üzere Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından toplanmaktadır. Devletin yüzünü güldüren vatandaşın Devlet hizmeti ile buluşmasını sağlayan verginin toplanmasında görev alan Kamu Görevlileri ise birçok mağduriyet yaşamakta, yüzleri bir türlü gülmemektedir. Her yıl Vergi Haftasında ve ziyaretlerimizde dile getirdiğimiz sorunları bir kez daha dile getiriyor, sorunların çözümüne yönelik verilen sözlerin lafta kalmaması beklentimizi ifade ediyor. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ile Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet ŞİMŞEK'ten bu taleplerimizin hayata geçirilmesini istiyoruz. Değişik platform ve ziyaretlerimizde dile getirdiğimiz ve çözüm beklediğimiz sorunlarımızı bir kez daha paylaşıyoruz.

MALİ HİZMETLER SINIFI OLUŞTURULMALI

Maliye Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti'nin hatta Osmanlı Devleti'nin en köklü kurumsal geçmişe ve kurumsal hafızaya sahip kurumudur. Devletlerin devamlılığı ve geleceğe taşınmasında mali kayıt ve hizmetlerin önemi büyüktür. maliye teşkilatı bir bakıma Devlet Aklı ve arşivini de barındırmaktadır. Bu sebeple Maliye Teşkilatı bu sorumluluğun üstesinden gelecek Türkiye Yüzyılı hedefine ülkemizi taşıyacak nitelikte çalışan yapısına kavuşturulmalıdır. Bunun için de mevcut tüm sorunlardan arındırılmış yeni ve her alanda çok güçlü bir Kamu Mali Yönetim Sisteminin teşkil edilmesi gerekmektedir. Kurgulanacak yeni sistem Mali Hizmetler Sınıfını da içine alacak şekilde topyekûn sorunların çözüldüğü yepyeni bir kamu maliyesinin düzenlenmesi olmalıdır.

BAKANLIK TAŞRA TEŞKİLATININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI VE BAŞ UZMANLIK

Yıl esasına dayanarak uzman personelin ihdas edilecek baş uzmanlık kadrosu ile onure edilerek özlük hakları merkez kariyer meslekler ile eşitlenmesi sağlanmalıdır.

KARİYER UZMANLARIN ÖZLÜK HAKLARININ DENKLEŞTİRİLMESİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı emrinde benzeri görevleri yapan kariyer uzmanlarından Devlet Gelir Uzmanı, Mali Hizmetler Uzmanı, Defterdarlık Uzmanı ve Gelir Uzmanı arasındaki maaş farkı iyice açılmıştır. Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesindeki Kariyer Uzmanları arasında ücrette adaletin sağlanması için bu grypta yer alan uzmanların gösterge, ek gösterge ve yan ödeme puanları denk hale getirilmelidir.

KARİYER UZMANI PERSONELİN GÖREV TANIMI YENİDEN YAPILMALI

Kariyer Uzmanı istihdam eden Kurumumuzun uzman personel görev tanımının tereddüte yer vermeyecek şekilde yeniden yapılmalı ve bu tanımın yapılmamış olmasından kaynaklanan sorunlar çözüme kavuşturulmalıdır. YENİ PERSONEL İSTİHDAMI Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde ve taşra teşkilatlarında eksik olan Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Şoför, Veznedar, Büro Memuru ve Hizmetli Kadroları ile Vergi Dairesi Başkanlığı İl Defterdarlığı, Gelir Uzman Yardımcılığı ve Defterdar Uzman Yardımcılığı kadrolarına açıktan personel alınmalıdır.

FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETİ ÖDENMELİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı'nın iş yoğunluğu diğerlerine göre daha fazla olan birimlerde görev yapan kurum personeline merkezi Yönetim Bütçe Kanununda belirlenen saat ücretinin büyük şehirlerde 12 katı, diğerlerinde 10 katı tutarında saat başına fazla çalışma ücreti ödenmelidir. Fazla çalışmanın akşam 20.00 ile sabah 06.00 arasında yapılması halinde ise fazla çalışma ücreti % 50 arttırılmalı, hafta sonu ve resmi tatiller ile Milli ve Dini Bayramlarda yapılması halinde % 100 arttırımlı ödenmeli ve ücretlerden gelir vergisi kesintisi yapılmamalıdır.

SERVİS HİZMETİ YAYGINLAŞTIRILMALI

Başkanlık Merkez Birimlerinde sağlanan ulaşım yardımının ulaşımda zorluk yaşanan taşradaki diğer personeller için de sağlanmasına yönelik çalışma yapılması servis hizmeti sağlanması ve bu durumun mümkün olmaması halinde ise personele ücretsiz toplu taşıma kartı verilmesi gerekmekte olup, kamu kartlarının kullanımında saat sınırlandırılması kaldırılması gerekmektedir. KİRA YARDIMI YAPILMALI Kamu Konutlarının satışı sonrasında özellikle yer değiştirmeye tabi personelin özlüklerinin korunmasını teminen kira yardımı yapılması veya yeniden Kamu Konutu tahsis edilmesine ilişkin gerekli çalışmalar yapılmalıdır.

DENETİM TAZMİNATI ARTTIRILMALI, MALİ HİZMETLER TAZMİNATI VERİLMELİDİR. DİĞER TALEPLERİMİZ

Vergi Haftasının isminin Maliye Haftası olarak değiştirilmesi ve Maliye Haftası sebebiyle çalışanlara birer maaş ikramiye verilmesi, Defterdarlık Uzmanlığı ve Gelir Uzmanlığından hazine ve Maliye Uzmanlığına geçiş hakkı verilmesi, Gelir uzmanlarına ve Müdür Yardımcılarına sınırlı inceleme yetkisi verilmesine ilişkin çalışma yapılması, Gelir İdaresi Başkanlığı merkez ve taşra teşkilatlarında dış görevlerde görevlendirilen ( Yoklama Memuru, İcra Memuru, Tahsildar, Dağıtıcı, Şoför) ünvanlar ile bu görevleri ifa etmek için görevlendirilen personelin yemek giderlerinin kurumca tedarik edilmesi için gerekli çalışma yapılmalıdır.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!