Elazığ
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Av. DURAN, Milletvekili Adayı Olacak Mı?

Av. DURAN, Milletvekili Adayı Olacak Mı?
Av. DURAN, Milletvekili Adayı Olacak Mı?

CHP Elazığ Eski İl Başkanı ve Son Dönem Belediye Başkan Adayı Coşkun Çağlar DURAN, Bakış Haber’e özel açıklamalarda bulunarak Elazığ siyaseti ve gelecek planları hakkında görüşlerini belirtti

Haber: Pınar GÜRLER YURT

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Eski İl Başkanı ve Son Dönem Belediye Başkan Adayı Coşkun Çağlar DURAN ile Elazığ ve ülke siyaseti hakkında önemli bir röportaj gerçekleştirdik. Sorularımıza samimiyetle cevap veren Av. DURAN; Elazığ siyaseti, vatandaşın sıkıntısı ve yeni dönemde milletvekili adaylığını düşünüyor musunuz? şeklindeki sorularımızı cevaplandırdı.

“YEREL DİNAMİKLER GÜNDEM OLUŞTURAMIYOR”

Elazığ siyasetinin son dönemlerde çok monotonlaştığını düşündüğünü kaydeden Av. Coşkun Çağlar DURAN, “Bakıyorsunuz ülke politikasından çok uzak bir yapısı var. Siyaset çok uzak davranıyor. Ülkedeki gündem olan konular bizim Elazığ’da gündem bile olmuyor. Kimse artık eskisi gibi umursamıyor ülke gündemini. Şehrin kendine has bir gündem oluşturması gerekiyorken siyasiler olsun yerel dinamikler olsun bununla ilgili gündem yaratmıyor.  Şehirde bir vatandaş olarak günlük siyasetten uzaklaşma olduğunu görüyorum ve hissediyorum. Buda bence biraz ülke gündemini çok vatandaşta karşılık bulmamasından kaynaklı. Yani siz ülke gündemiyle, suni gündemlerle özellikle iktidar ve cumhur ittifakı bunu çok yapıyor. Yeni bir suni gündemler oluşturarak asıl vatandaş birinci sırada ki gündem de olan konulardan uzaklaştırıyor. Fakat artık bu şehirde karşılık bulmuyor. En büyük sebeplerinden biri o. Yerel dinamiklerde gündem oluşturamıyorlar. Onunda sıkıntıları var yani düşünün bundan aylar önce en son şarap fabrikasının kapanması bir gündemdi onun haricinde hiçbir gündem yok” dedi.

“VATANDAŞLAR KÜSKÜN”

Vatandaşın asıl gündeminin ekonomi olduğunu ancak ekonomi ile ilgili bir politika veya bir gündem hiç oluşmadığını kaydeden DURAN, “Bunun yerine suni gündemlerle üstü kapatıldı. Şehirde ciddi bir sessizlik var. Gerek siyasiler olsun gerek STK’lar olsun, artık bunu siyasete olan güvensizlik mi  yoksa verilen sözlerin şimdiye kadar yerine getirilmemesinden dolayı artık söylenen sözlerin kıymetli görülmemesi mi? Ama dediğim gibi gerek STK’lar olsun gerek siyasiler olsun şehirde ciddi ama ciddi bir gündemden uzak bir tavır var. Vatandaşın küskün olduğunu düşünüyorum.  Hayat devam ediyor ülkenin içinde ki sıkıntılar problemler her şey var doğrudur. Bunu sıcak tutacak buna yön verecek olan yine vatandaştır. Bu gündemin biraz da vatandaşın oluşturması gerekiyor. Yani bunun içinde kalkıp da eylem yapın basına açıklama yapın demiyorum. Ama nedir? Siyasilerin STK’ların gündemi oluşturması gerekenleri harekete geçirerek bunu sağlamak gerekir. Ama bu şehrin en büyük gündemlerinden biri de ekonomidir” diye konuştu.

“ÇOK FAZLA SÜRECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM”

Şehir siyasetindeki ılıman havayı çok gerçekçi bir hava olarak görmediğini dile getiren Av. Coşkun Çağlar DURAN, “Yani burada sanki süreci götürmek için çok samimi olmayan ifadelerle dolu. Yani ekranlarda başka yüz yüze geldikleri zaman başka ifadelerle zaten çok samimiyetsiz bir ortam olduğu açıkça gösteriyorlar. Bu ılıman iklim daha önce defaten kullanıldı. Ufak çaplı girişimler oldu. Her seferinde göstermelik olduğunu altyapısının boş olduğunu ileriye dönük hiçbir şey hareketliliğin olmadığını gördük. Ben ılıman iklimin çok fazla süreceğini düşünmüyorum. Bu sürecin sadece dinlenme amaçlı olduğunu düşünüyorum onun haricinde bana inandırıcı gelmiyor” ifadelerini kullandı.

“GÜRSEL EROL DOĞRU HAMLELER YAPAN BİR SİYASETÇİ”

Gürsel EROL beyi ben çok yakından tanırım, yani uzun süre beraber siyaset yaptık ve yapıyoruz. Devamında yaklaşık 2.5 yıl il başkanlığı dönemim oldu. O dönemde yine beraber çalıştık. Gürsel EROL uzun dönem siyasetin içinde olan biri yani siyaseti çok iyi bilen, çok iyi okuyan, doğru yerlerde, doğru hamleler yapabilen bir siyasetçi. Bugüne kadar gördüğümüz hamlelerin çoğunda hep doğru olduğunu gördük. Öyle çok sayılı gündem işlerinin içine girmez. Yani bugün gündem olayım veya diğer milletvekillerinin yaptığı gibi hükümetin yapması gerektiğini doğru olan olması gereken şeyleri sanki  siyasette bir gündemmiş gibi bir başarıymış gibi atfedecek asla değil. Yeri geldiği zaman doğru hamle yapar, yeri geldiği zaman doğru çıkışlarla gündem oluşturabilen bir siyasetçi.  Son dönemlerde Elazığ’daki en iyi siyasetçilerden olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“HENÜZ ERKEN”

Siyasete dönmeyi düşünüyor musunuz şeklinde yönelttiğimiz soruya ise CHP Elazığ Eski İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar DURAN, “Bunu söylemek için çok erken. Çünkü siyasette bir günde her şey değişebilen bir şey. Yani bundan aylar önce, bir yıl önce sorsaydınız ben belediye başkanlığına adaylığım ile cevap veremezdim. Yani süreç daha çok erken uzun bir süre var önümüzde. Dediğim gibi işte siyasette bir günde çok şeyler değişir. Adayım veya değilim çok doğru değil. Adayım derim olmam aday olmam derim olurum, buda tabi bana yakışmaz. Yani söylemlerin değişik olması. Ama bununla ilgili bir karar vermek için veya bir yol haritası çizmek için henüz çok erken. Daha önümüzde seçim için uzun bir dönem var” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!