Elazığ
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

ANA-SÜM-DER Yönetim Kurulu Toplantısına Erol Keleş'te Katıldı


ANA-SÜM-DER Yönetim Kurulu Toplantısına Erol Keleş'te Katıldı
ANA-SÜM-DER Yönetim Kurulu Toplantısına Erol Keleş’de Katıldı

Anadolu Su Ürünleri Mühendisleri Derneği yönetim kurulu düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantıya Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş de katıldı.
Anadolu Su Ürünleri Mühendisleri Derneği Yönetim Kurulu toplantısı düzenlendi.
Keban’da gerçekleştirilen toplantıya Derneğin Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol keleş de katıldı. 
İl Teşkilatlanmasını tamamlayan dernek ülke genelinde teşkilatlanmak amacıyla çalışmalara başladı.
Anadolu Su Ürünleri Mühendisleri Derneği Başkanı Ergün Aslan, Su ürünleri alanında Elazığ’ın iyi bir noktada olduğunu ifade ederken Ülkenin kalkınması için dernek olarak mücadele edeceklerini söyledi. Aslan, “Biz Elazığ olarak su ürünleri konusunda alt yapı olarak iyi bir noktadayız, ciddi mücadeleler veriliyor. Ciddi potansiyelleri olan çok önemli bir ülkeyiz. Ciddi süreçler, planlamalar, çalışmalar var ama bunlar yeterli mi değil. Çok çalışacağız mücadelemizi vereceğiz ve ülke halkımızın refahı için geleceği için kalkınması için mücadelemizi vereceğiz” dedi.
 Fırat Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Köprücü, Su Ürünleri mühendislerinin yetki alanının belirlenmesi ve meslek yasasının çıkması için hazırlanan raporun mecliste görüşüleceğini söyledi. Milletvekili Erol Keleş’ten Mecliste kendilerine destek beklediklerini ifade ederken, “Su ürünleri mühendislerinin yetki alanı belirlenmesi meslek yasasının çıkması için bir faaliyet yapıldı. TBMM balıkçılık ve su ürünleri araştırma komisyonu ile toplantı yapma imkanı bulmuştuk ve bu raporu birinci elden vekillerimize aktarmış olduk. Meclis açıldığında gündem maddelerinin başında su ürünleri mühendislerinin meslek yasasının olacağı herhangi bir itiraz olmadığı noktasında geri dönüşler var. Büyüğümüz olarak meclisten bu yasasının çıkmasında desteklerinizi bekliyoruz sayın vekilim” ifadelerini kullandı.
Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, böylesi derneklerin birlik ve beraberliğin sağlanması için önemli olduğunu söylerken, kanun teklifinin meclisten geçmesi için elinden geleni yapacağını dile getirdi. Keleş, “Bu tür mesleki derneklerin meslekteki sorunların sıkıntıların dile getirilmesi birlik beraberlik sağlanması açısından da son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Meclise bu kanun teklifi geldiği zamanda eminim sadece bizim partimiz değil çünkü bunun için bir komisyon oluşturulmuştu. Muhalefet ile beraber bu kanunun kanunlaşması açısından da görüşmelere bizzat kendimde katılacağım. İnşallah olumlu bir sonuç ile sonuçlanır diye ümit ediyorum” şeklinde konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!