Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, açıköğretim fakültelerinin köklü bir değişim geçireceğini açıkladı. Özvar, bu fakültelerin, çeşitli sebeplerle örgün eğitime katılamayan bireyler için hayat boyu öğrenme anlayışıyla yeniden yapılandırılacağını duyurdu.
Galatasaray Üniversitesi'nde düzenlenen "2030'a Doğru Yükseköğretim Vizyonu Toplantısı"nda konuşan Özvar, açıköğretimin artık örgün eğitimle rekabet etmekten çıkarılacağını belirtti. Yeni düzenlemelerle birlikte açıköğretim fakültelerinin, çalışanlar, üniversiteye devam edemeyenler ve yetkinliklerini geliştirmek isteyenler için daha uygun hale getirileceğini söyledi.
YÖK Başkanı, açıköğretim programlarının bundan sonra hayat boyu öğrenme anlayışı çerçevesinde şekilleneceğini ifade etti. Kontenjan ve program çeşitliliğinin bu yeni anlayış doğrultusunda yeniden düzenleneceğini belirten Özvar, sistemin bireylerin ihtiyaçlarına daha etkili şekilde yanıt vereceğini vurguladı.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.