Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2025 yılı için vekaletle kurban kesim bedellerini açıkladı. Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yürütülen vekaletle kurban kesim kampanyasında, yurt içi kurban bedeli 13 bin 500 lira, yurt dışı bedeli ise 5 bin 450 lira olarak belirlendi.
Kurban ibadeti, İslam’ın mali ibadetleri arasında yer almakta olup, bu ibadet yalnızca kişinin kendisi tarafından yapılabileceği gibi, vekâlet yoluyla da başkası aracılığıyla yerine getirilebiliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıklamasına göre, namaz ve oruç gibi ibadetler kişisel olarak yapılırken, mal ile yapılan kurban ibadeti vekil aracılığıyla da ifa edilebiliyor.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımız, gerek yurt içinde gerekse dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaşmak üzere vekaletlerini Türkiye Diyanet Vakfı’na verebilirler. Amacımız, Allah rızasını kazanmak ve kardeşliğimizi pekiştirmektir" dedi.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.