Elazığ
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.80
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10889.48
  • BTC
    67858.398$

“19 Eylül Gaziler Günü” Kutlama Mesajları


“19 Eylül Gaziler Günü” Kutlama Mesajları

Elazığ İl Protokolü, parti temsilcileri ve STK’lar 19 Eylül “Gaziler Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı.

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, 19 Eylül Gaziler Günü Dolayısıyla Yayımladığı Mesajında; “Kahraman Gazilerimiz ve Kıymetli Aileleri, Bugün, vatanımızın ve milletimizin birliği, dirliği için büyük bir cesaret ve kahramanlıkla canları pahasına mücadele ederken gazilik şerefine nail olan vatanımızın yiğit evlatlarının şeref ve şan günüdür. Türk milleti, var olduğu günden bu yana, ülkesine, milli ve manevi değerlerine, birlik ve beraberliğine yönelen her türlü tehdide karşı mücadele ederek istiklal ve istikbaline sahip çıkmıştır. Uğruna büyük bedeller ödenerek kazanılan bu vatan, bizlere şehit ve gazilerimizin en kutsal emanetidir. Onların bu emsalsiz fedakârlığı sayesinde ay yıldızlı bayrağımız kutsal vatan topraklarında özgürce dalgalanmakta, ezanlarımız semada yankılanmaktadır. Gazilerimiz ve aziz şehitlerimizin yakınlarının milletimize tevdi edilmiş en kıymetli emanetler olduğu inancıyla devletimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her zaman tüm imkânlarıyla şehit ailelerimizin ve gazilerimizin yanında olmaya devam edecektir. Bu duygularla, 19 Eylül 1921 tarihinde “Müşîr ve Gazi” unvanını alan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tarih boyunca vatanı, bayrağı ve onuru için mücadele eden kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor; hayatta olan gazilerimize ise değerli aileleriyle birlikte sağlıklı ve huzur dolu ömür diliyorum” dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında; “Bizim medeniyetimizde şehitlik ve gazilik mertebesi; şereflerin en büyüğü, makamların en yücesidir. Bu toprakları bizlere vatan kılan aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin üstün fedakarlıklarını ve mukaddes hatıralarını daima minnetle ve hürmetle yâd edeceğiz. Millî varlığımızın güvencesi olan gazilerimize vefa ve minnet duygusuyla her zaman sahip çıkarak layık oldukları hürmeti göstereceğiz. Çanakkale’de, Sakarya’da, 15 Temmuz’da vatanın dört bir yanında vatanımızın, milletimizin, bayrağımızın ve kutsal değerlerimizin uğruna canlarını ortaya koyarak bu toprakları bizlere vatan kılan, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, gazilik mertebesiyle şereflenmiş gazilerimize sağlıklı, huzurlu bir ömür diliyorum.” Dedi.

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında; "Üzerinde huzur ve güvenlik içinde yaşadığımız vatanımız, şehit ve gazilerimizin kahramanlıkları sayesinde bizlere miras kalmıştır. Vatanımızın bağımsızlığı uğruna canını hiçe saymaktan çekinmeyen gazilerimiz vatanseverliğin en iyi örneklerindendir. Tarihimiz boyunca gazilerimizin vatan savunmasında gösterdiği cesaret ve kahramanlık tarihimize altın harflerle yazılmıştır. Böylesine fedakar ve cesur tutumlarıyla hepimize örnek olan gazilerimize saygı duymak ve değerli kişiliklerine yaraşır imkânlar altında yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak hepimizin toplumsal sorumluluğudur. Çünkü vatanımız canlarını feda eden şehitlerimiz ve vatanı için göğsünü siper eden gazilerimiz sayesinde ayaktadır. Bu vesile ile gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Gününü kutluyor, şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm gazilerimize aileleriyle birlikte sağlıklı bir hayat diliyorum." Dedi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!