© Elazığ Günebakış Gazetesi

Yenidoğan Çetesi Operasyonu’nda 22 Tutuklama!

Yenidoğan Çetesi Operasyonu’nda 22 Tutuklama!

İstanbul'da, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden olan ve haksız kazanç elde eden çete çökertildi.

Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 47 şüpheliden 22'si tutuklanırken, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen iddianamede çarpıcı detaylar yer aldı. 10 bebeğin ölümü ile sonuçlanan olaylarda örgüt lideri Fırat Sarı'nın 7 hemşireye toplam 736 bin 136 lira 50 kuruş gönderdiği tespit edildi.

Türkiye'nin gündemine oturan yeni doğan çetesi 10 bebeğin ölümüne neden olmuştu. Bebek acil hastalarını anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan çete hakkında geçtiğimiz günlerde fezleke hazırlanmış ve çete hakkında 1775 yıla kadar hapis istenmişti.

10 BEBEĞİN ÖLÜMÜ HEMŞİRELERE 736 BİN LİRA KAZANDIRDI

Örgüt lideri Fırat Sarı yeni doğan bebekleri yoğun bakımda tutmaları karşılığında aldığı paranın bir kısmını da hemşirelerle paylaştı. Fırat Sarı ve hemşireler arasındaki para transferleri ise iddianameye yansıdı.

Fırat sarı hemşire Hasan Basri Gök'e 221 bin 880 lira, Duygu Hastanesi hemşiresi Deniz Korkmaz'a 32 bin 500 lira, TRG Hospitalis Hastanesi hemşiresi Cansu Akyıldırım'a 100 bin 618 lira, Bağcılar Medilife Hastanesi hemşiresi Çağla Durmuş'a 66 bin lira, Esenler Güney Hastanesi hemşiresi Hüseyin Günerhan'a 79 bin 370 lira, Reyap Hastanesi hemşiresi Sümeyye Nur Arslan'a 196 bin 800 lira ve Medilife Hastanesi hemşiresi Ceren Hatıce Kırım'a 39 bin lira gönderdi.

Kaynak: Sabah

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER