© Elazığ Günebakış Gazetesi

Yarından İtibaren Elazığ’da İlaca Zam

Yarından İtibaren Elazığ’da İlaca Zam

Yarından itibaren geçerli olacak şekilde ilaç fiyatlarına yüzde 23.5 oranında bir zam geldi. 24 Ekim'de Resmi Gazete'de yayımlanan Beşerî Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Karar ile ilaç fiyatlarında uygulanan dönemsel euro kuru 21.6721 TL'ye yükseltildi. Bu artış, Türkiye'de satılan birçok ithal ilaçta doğrudan fiyat artışlarına yol açacak.

Yarından itibaren geçerli olacak şekilde ilaç fiyatlarına yüzde 23.5 oranında bir zam geldi. 24 Ekim'de Resmi Gazete'de yayımlanan Beşerî Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Karar ile ilaç fiyatlarında uygulanan dönemsel euro kuru 21.6721 TL'ye yükseltildi. Bu artış, Türkiye'de satılan birçok ithal ilaçta doğrudan fiyat artışlarına yol açacak.

Döviz kurlarındaki dalgalanmaların yanı sıra, Türkiye’de yüksek enflasyonun etkileri de devam ediyor. Özellikle önceki yıllarda yaşanan ani döviz kuru artışları, ilaç fiyatları üzerinde kalıcı etkiler bırakmış durumda. Şu anda eczanelerde satılan ilaçların fiyatları 37 lirayı aşmışken, bu yeni zamla birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından sübvanse edilen kur farkının ilerleyen dönemlerde yapılacak yeni artışlarla kapatılması bekleniyor.

Ayrıca, fiyat koruması uygulanan ürünlerde de euro kuru artışına bağlı olarak değişiklik yapıldı. Fiyat korumalı ürünlerin barem değeri 74.72 TL, diğer ürünlerin ise 39.05 TL olarak güncellendi. Yeni fiyatlar 25 Ekim'den itibaren geçerli olacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER