© Elazığ Günebakış Gazetesi

Uzmanından Paketli Ürün Uyarısı

Uzmanından Paketli Ürün Uyarısı Çocukların sağlıklı ve dengeli bir şekilde büyüyüp gelişebilmesi için beslenme alışkanlıklarının önemli olduğunu vurgulayan Diyetisyen Kübra Tekay Altundoğan, Bakış Haber’e özel açıklamalarda bulundu.

Çocukların sağlıklı ve dengeli bir şekilde büyüyüp gelişebilmesi için beslenme alışkanlıklarının önemli olduğunu vurgulayan Diyetisyen Kübra Tekay Altundoğan, Bakış Haber’e özel açıklamalarda bulundu. Bakış Haber’e konuşan Diyetisyen Tekay Altundoğan , Çocukların sağlıklı besinleri reddetmelerini engellemek amacıyla paketli ve şekerli ürünlerin ölçülü ve sınırlı bir şekilde verilmesi gerektiğini söyledi.

Özel Haber: Aylin Solmaz

PROTEİNLİ BESİNLER ŞART!
Çocukların günlük olarak 2-3 porsiyon süt ve süt ürünü tüketmeleri gerektiğini belirten Diyetisyen Tekay Altundoğan, “Yoğurt sevmeyen çocuklar için meyve ilavesiyle tüketimi teşvik edilmelidir. Her gün 1 yumurta, et, tavuk ve balık gibi protein kaynakları uygun pişirme yöntemleriyle verilmelidir" açıklamasında bulundu.

KARBONHİDRATLAR VE EKMEK TÜKETİMİ
Ekmek, pilav, makarna gibi karbonhidratlardan kompleks olanların tercih edilmesi gerektiğinin altını çizen Tekay Altundoğan, "Çocuklara günlük olarak 2-3 dilim ekmek veya 8 yemek kaşığı makarna verilebilir" dedi.

SEBZE VE MEYVE TÜKETİMİ
Sebze ve meyve tüketiminin çocuklar için çok önemli olduğunu vurgulayan Tekay Altundoğan, "Çocuklar, günde 4-5 porsiyon sebze ve meyve tüketmeli. Mevsim meyveleri ve sebzeler tercih edilmelidir" şeklinde konuştu.

YAĞ GRUPLARININ ÖNEMİ
Beyin ve zihinsel gelişim için elzem yağ asitlerinin çocukların beslenmesinde yer alması gerektiğini ifade eden Tekay Altundoğan,” Tereyağı, zeytinyağı ve fındık, ceviz gibi sağlıklı yağların çocuklar tarafından tüketilmesini tavsiye ediyoruz. Paketli ve şekerli ürünlerin tamamen yasaklanması yerine bu tür yiyeceklerin ölçülü bir şekilde haftada 3 kez verilmesi daha uygun olacaktır. Çocuklarını sağlıklı besinleri reddetmelerini engellemek için bu ürünleri sınırlı tutması önemlidir" dedi.

YEME DÜZENİ VE PSİKOLOJİK ETKİLER
Çocukların yemek saatleri dışında yemek yememeleri gerektiğine dikkat çeken Tekay Altundoğan, "Çocuklar, sevmedikleri besinlere ısrarla zorlanmamalıdır. Bunun yerine, alternatif sağlıklı seçenekler sunulmalıdır" açıklamasında bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER