© Elazığ Günebakış Gazetesi

TÜVER: ‘Ak Parti Umut Vadeden Tek Partidir!’

TÜVER: ‘Ak Parti Umut Vadeden Tek Partidir!’

Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Burcu TÜVER, Bakış Haber’e özel açıklamalarda bulundu. Son yerel seçimler ve gelecek genel seçimler hakkında önemli değerlendirmeler yapan Başkan TÜVER, “gece gündüz demeden çalışarak, küsen darılan veya sandığa gitmeyen her vatandaşın ayağına gideceğiz” dedi

Haber: Pınar GÜRLER YURT
Bakış Haber olarak Ak Parti Elazığ İl Kadın Kolları Başkanı Burcu TÜVER’le siyaset ve Ak Kadınların Elazığ’daki faaliyetleri hakkında samimi bir röportaj gerçekleştirdik. 31 Mart Yerel Seçimlerinde alınan sonuçlarını halkın takdirine saygı duyuyoruz şeklinde yorumlayan TÜVER, “İnşallah bir sonraki seçime kadar bu sorunların çözümü için gece gündüz demeden çalışacağız ve çalışmaya da devam ediyoruz” dedi.

 

Son yerel seçimlerde Elazığ halkının teveccühü diğer partilerden yana oldu, bu durumu nasıl yorumlarsınız?
 - Bilindiği gibi vatandaşlarımız 31 Mart 2024 tarihinde sandık başına giderek kendilerini 5 yıl boyunca yönetecek belediye başkanlarını seçti.  Tabi sadece bu seçim belediye başkanlığı için değil, meclis üyeliği ve muhtarlık seçimiydi aynı zamanda. Bizler AK Parti kadın kolları başkanlığı olarak şehrimizin her noktasına ulaşma gayretinde olarak adaylarımızı tanıttık. Adaylarımızın faaliyetlerini yaptıklarını ve yapacaklarını anlattık ve vatandaşlarımızdan dualarıyla beraber desteklerini talep ettik.  Tüm bu yoğun çalışmalarımız neticesinde tabi ki sandıktan istediğimiz sonuçları aldığımız yerler oldu, almadığımız yerler oldu. AK Parti de bir söylem vardır. ‘Bir seçim bittiğinde diğer seçim başlar.’ Şeklinde ki bu söylemin uyacak şekilde çalışmalarımızı hemen başlattık. Şapkamızı önümüze koyduk eksikliklerimiz nerelerdeydi, hangi konulardaydı, bunlarla ilgili kendi birimlerimizle İl Başkanlığımızla ve Genel Merkezimiz düzeyinde değerlendirmelerimizi yaptık. Tabii seçimlerle ilgili şunu özellikle belirtmek istiyorum ‘Milletin iradesi sandıkta tecelli eder.’ millet sözünü sandık yoluyla söyler ve siyasetçiye mesajını sandık vasıtasıyla iletir. Millet uyarısını ve takdirini sandık aracılığıyla iletir.
31 Mart için bir bitiş değil bizler için bir dönüm noktasıdır. 31 Mart seçimleri son 22 yılda girdiğimiz 18. sandık imtihanımız oldu. Yerel seçim imtihanından umduğumuz neticeyi alamadık. Siyasi hayatı boyunca milletle yol yürümüş milletin çizdiği istikametten ayrılmamış bir kadro ve o kadronun başındaki liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da bize öğrettiği gibi Seçim sonuçları açıklanınca sağduyunun sabrın yanında olduk her zaman demokrasinin milli iradenin sandığın tarafında yer aldık. Milletin iradesinin üstünde hiçbir güç tanımadık. Partimizin organlarında 31 Mart seçimlerinin neticeleri ilk günden itibaren değerlendirildi. Öz eleştiriler cesaretle yapıldı ve hala yapılmaya devam ediyor. 

“ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERDE…”
Seçimlerin kaybedildi her yerde yerel bazda yaşanan kayıpların sebepleri masaya yatırıldı sebepleri tespit edildi ve gerekli müdahaleler yapılıyor. Genel merkezimizin belirlediği programlar çerçevesinde bizlerde Elazığ il teşkilatı olarak gereken tüm çalışmaları titizlikle yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki seçimlerde bu kayıpları telafi ederek şehrimizin her noktasını Ak Parti belediyecilik ile şahlandıracağız. Biz buna tüm kalbimizle inanıyoruz”

- Halkın diğer partileri tercih etmesinde ki sebebini neye bağlıyorsunuz?
Tabi bilindiği gibi Elazığımız’ın 20 seçim bölgesi mevcut. Merkez belediyemiz 10 ilçe ve 9 beldemiz var. AK Parti kurulduğu günden itibaren bahsettiğim 20 seçim bölgesinin tamamına yakın uzun zamandır AK Parti yönetiyordu. 31 Mart seçimlerinde merkezde istediğimiz sonucu aldık. Tabii ki daha yüksek alabilirdik ama sonunda AK Parti Belediyeciliği merkezde kazandık. Kazandığımız ilçe ve beldelerimiz de oldu. Halkın takdirini her zaman saygı duyduk. Sandıktan çıkan takdir hangi yönde olursa olsun saygındır, makbuldür, başımızın üstünde yeri vardır. Siyasetçinin milletin iradesini küçümseme yok sayma görmezden gelme hakkı yoktur ve olamaz. Bize oy versin veya vermesin sandığa giderek iradesini ortaya koyan tüm vatandaşlarımıza müteşekkiriz, minnettarız.

“SANDIĞA GİTMEYEN VATANDAŞLARIMIZIN DA AYAĞINA GİDEREK BU SORUNA ÇÖZÜM ÜRETME GAYRETİNDEYİZ”
“Milletimizin takdiri ile gelen göreve gelen belediye başkanlarımızı da ayrıca tebrik ediyor kendilerine vatandaşa hizmet yolunda başarılar diliyorum. Şunun da altına özellikle çizmek istiyorum. Ak Parti’nin yerel seçimlerde aldığı o yaranın sadece bir tepki oyu olmadığını biliyoruz. Bunun farklı bir çok sebebi olabilir bunlardan biri ve en önemlisi elbette seçmenin tepki olarak sandığa gitmemesidir. Katılım oranlarına baktığımızda da bu söylediğim daha net bir şekilde anlaşılacaktır. Biz, bize küsen darılan veya çeşitli sebeplerle sandığa gitmeyen vatandaşlarımızın da ayağına giderek bu soruna çözüm üretme gayretindeyiz. İnşallah bir sonraki seçime kadar bu sorunların çözümü için gece gündüz demeden çalışacağız ve çalışmaya da devam ediyoruz.

- Önümüzdeki genel seçimlere uzun bir süre var AK Parti tekrar toparlanacak mıdır?
AK Parti 23 yıl boyunca her zaman bir üst seviyeye kendini yenileyerek gelmiş ve yeni yüzyılda da Türkiye yüzyılı vizyonuyla umut vadedecek, vadeden tek partidir. Ak Parti Allah’ın izniyle sayın cumhurbaşkanımız liderliğinde ciddi bir genel merkezimiz ciddi eksiklikleri de tespit edip o eksiklikler üzerine daha yoğun çalışmalar yaparak Allah’ın izniyle çok güzel aydınlık bir dönemle devam edeceğini tüm kalbimizle inanıyoruz.

- Elazığ milletvekillerinin çalışmaları hakkında neler düşünüyorsunuz?

Şunu özellikle belirteyim bizler bu göreve gelirken kendi şahsım olarak başlayayım ben bu göreve getirilirken şu cümleyi kullanmıştım ‘bir önceki kadın kolları başkanımdan bayrağı devraldım ve bu bayrağı bir üst seviyeye çıkarmak için mücadele edeceğim’ benden sonra gelen başkanlarımız da her birimiz çünkü bu koltuklar hiçbir zaman kalıcı değildir. her birimiz bir önceki dönemin üstüne katarak bu bayrağı, Ak Dava’nın ruhunu yükseltmemiz gerekiyor. Bu dönemki milletvekillerimiz de Allah üçünden de razı olsun aynen bu şuurla vatandaşa hizmet ediyorlar. Bir önceki milletvekillerimizle şehrimize çok kıymetli hizmetler yaptı öncelikle bir önceki milletvekillerimizin her birine de yürekten teşekkür ediyorum emeğine yüreğine sağlık çok güzel şehrimize hizmetler yaptılar. Bu dönemki milletvekillerimiz 28. dönem milletvekillerimiz üçü de Bir önceki dönem milletvekillerimizin üzerine katarak bayrağı daha üst seviyelere taşımanın emek ve gayreti içerisindeler. Bu kapsamda yakın tarihten bir örnek vereyim yaz aylarında meclis tatili oldu. X Y partisi benim için önemli değil AK Parti haricindeki partilerdeki milletvekillerinin birçoğu tatil yerlerine gittiler tatilini yaptılar vs ve bizim milletvekillerimiz meclis tatili olduktan sonra tatillerini memleketinde yaptılar. Memleketinde de tatil yapmadılar aslında hani tabiri yerindeyse o cümleyi kullanıyorum. Memleketine gelip köy köy mahalle mahalle vatan ilçe ilçe vatandaşlarla bir araya geldiler. onlarla buluştular onların sorun ve taleplerini yerinde inceleyip, dinleyip yerinde çözüm buldular.

“ELAZIĞ’IN DERDİYLE DERTLENİYORLAR”
“Burada olmadıkları zamanlarda da ilde aldıkları talepleri bu sefer bakanlık bünyesinde halletmek için çözüm odaklı Ankara’da işlerine yürüttüler. Kadın Kolları Başkanlığı olarak biz biliyorsunuz vatandaşın hanelerine kadar girebilen her türlü kesime ulaşabilen bir organız ve biz bu vatandaş ziyaretlerimizde Çatkapı ziyaretlerimizde vatandaşlarımız biz vekillerimize ulaşamıyoruz diyemiyor. Gerçekten vekillerimiz her haneye her gönüle çok rahatlıkla ulaşılabilir olduklarını fazlasıyla ispatladıklarını düşünüyorum. Erol Keleş vekilimiz yaz ayları boyunca hem merkezde mahalle toplantılarıyla hem ilçe belde ve köylerde vatandaşlarla köy halkıyla buluşarak çok verimli geçirdi. Erol vekilimiz ayrıca parti il binamızda vatandaş buluşması programlarıyla da ayrıca vatandaşlara gelip parti binasında birebir dinledi. Ejder Açıkkapı vekilimiz köy ve belde ziyaretlerimize merkezde ayrı toplantılar yaparak ve kendi ofisinde de biliyorsunuz inanılmaz bir yoğun bir vatandaşları ağırlayıp onları birebir dinledi. Mahmut Rıdvan Nazırlı vekilim yine keza aynı şekilde merkezde ve ilçe ve beldelerde toplantılar yaparak vatandaşlarla bir araya gelerek kadın kollarıyla ayrıyeten programlar yaparak  Kadınlarımızın da birebir dertlerini dinledi. 3 milletvekilimizde çok aktif maşallah diyelim, çok ciddi emek sarf ediyorlar. Elazığ derdiyle dertlenmişler. Elazığ için gayretlerini üst sınırda mücadelelerini yapıyorlar. Vatandaş hiçbir zaman kayıtsız kaldıklarına ben şahit olmadım. Üçü de dediğim gibi ciddi emek veriyor. Gayret sarf ediyor. Elazığ’ın derdiyle dertlenmiş çok kıymetli 3 milletvekilimiz var.

BELEDİYE BAŞKANIMIZ ŞEHRİMİZ İÇİN MÜCADELE EDİYOR”
“Belediye başkanımız da bu dönem halkımızın büyük teveccühü ile yeniden belediye başkanımız oldu. belediye başkanımız biliyorsunuz bir önceki dönemde vaat ettiği tüm projelerin bir çoğunu yerine getirmişti. Bu dönemde yine aynı şekilde tasarruf tedbirlerine rağmen vaat ettiği projeleri yerine getirmenin gayreti içerisinde. Şehrimiz için dediğim gibi dertleniyorlar şehrimiz için mücadele ediyorlar. Şu anda bir altyapı yenileme çalışması üzerinde ve ciddi bir emek sarf ediyor. Görünmüyor ama çok ciddi bir yatırım altyapı da bu yatırımda eğer tamamlandıktan sonra vatandaşımız Allah razı olsun diyecektir. Altyapı sıkıntılıdır ama bittikten sonra da vatandaşımız sağlıklı bir şekilde suyunu içince Allah razı olsun diyecektir. Bundan eminim dediğim gibi milletvekillerimizde de belediye başkanımız da ciddi emek sarf ediyorlar her biri işinin başında her biri görev sorumluluğunu yerine getirmek için mücadele ediyorlar.”

 

- AK Kadınların Elazığ’daki faaliyetleri hakkında bilgi verir misiniz?
AK PARTİ kadın kolları il Başkanlığı olarak, bizler merkezde ilçelerimiz de ve beldelerimizde tüm teşkilat kademelerimizle büyük bir ekibiz. Güçlü bir aileyiz kadın kolları il Başkanlığı olarak merkezde yaptığınız çalışmaları aynı şekilde ilçe ve beldelerimize de koordinatörlerimiz aracılığıyla bildiriyor aynı şekilde, onların da ilçelerinde hareketli bu şekilde vatandaşlarımıza bir araya gelmesini sağlıyoruz. Bizler her hafta haftayı dolu dolu geçirmenin vatandaşa ne kadar dokunabildik bunun derdine düşerek öncelikle şunu belirteyim şahsım olarak kadın esnaf ziyaretlerinden, şehit ve gazi yakınlarımızdan, yaşanmış büyüklerimizi ziyaret ederek özellikle şunu belirttiğim Sıla-İRahim programı diye sloganik cümle belirledik. Sıla-i Rahim ziyaretlerimiz kapsamında her hafta mutlaka perşembe ve cuma günlerimizi biz şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve yakınları, engelli bireylerimiz ve yaş almış büyüklerimizi muhakkak ziyaret ediyoruz. Onlar bizi gördüklerinde gerçekten çok mutlu oluyorlar onların gözlerindeki mutluluk kalben ettikleri dua bizleri inanılmaz motive ediyor.

“DAVETLERİMİZ ÇOK YOĞUN GEÇİYOR”
Onları sayın cumhurbaşkanımız genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin de selamlarını iletiyoruz. Bir soru ve görüş önerileri varsa onları da alıyoruz yapabileceğimiz bir şey varsa yerinde yapıyoruz yoksa notlarımızı alıp ilgili yerlere iletmek üzere ayrılıyoruz. Kadın kolları olarak mahalle buluşmalar yapıyoruz. Bu mahalle buluşmalarımızda yoğun katılımı oluyor kadınlarımızın teveccüh çok fazla oluyor ‘yaparsa yine AK PARTİ yapacak’ bunu biliyorlar kadınlar ve iktidar Partisi’nin kadın kolları Organı olarak davetlerimiz çok yoğun bir kalabalıkla geçiyor ve çok verimli geçiyor. Kurumlarlailetilmesi gereken noktalarda vekillerimizin de düzeyinde konular varsa vekillerimize de iletiyoruz. İl il başkanlığımıza da iletiyoruz belediye başkanımıza da iletiyoruz ve bunlar yapılabilecek konular varsa hiçbiri de sağ olsun partimizin ilk protokolümüzde hiçbir zaman kayıtsız kalmıyor. Kadın esnaflar ziyaret ediyoruz dedik bunu biraz daha açmak istiyorum. Şehrimizde devletimizin hibe ve teşvikleriyle iş yeri açmış bir çok kadınımız var, yüzlerce kadınımız var ve biz bunları ziyaret ettiğimizde kadınların şu cümlesi çok hoşuma gidiyor. Başkanım diyor senin cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla devletimizin organları bizlere hibe ve teşvikler verdi ve biz onun teşviklerine güvenerek eşimizin maddi sermayeye çok fazla desteği olmayacağını söylediği halde biz sayın cumhurbaşkanımızın biz kadınlara pozitif ayrımcılık göstererek desteklemesinden ötürü iş yeri açtık ve bizler şu anda yanımızda bir elemanla başlayıp 10’ar tane elemanla bu işimizi büyüttük büyütmeye de devam ediyoruz dediklerinde biz kadınlarımızın başarı hikayelerini gördükçe bizler de onur duyuyoruz, mutlu oluyoruz. Kadın esnaflarımız dedik sadece esnafı düzeyinde değil hayatın bir çok alanında şehrin ekonomisini kendi aile ekonomisine katkı sağlayan dişçisinden doktorundan kuaförden güzellik merkezinden yani geniş yelpazel bir sektör ticaret alanı bu alanda bütün alanlardaki kadınlarımıza dokunmaya çalışıyoruz. Sektörün sıkıntıların sorunlarını ve taleplerini dinlemeye çalışıyoruz ve bunları ilgili yerlerle mutlaka iletilmek üzere notlarınızı alıyoruz.

“ŞEHİR KADIN BULUŞMASI İSTİŞARE TOPLANTISI”
“Yakın zamanda şehrin kadınları buluşması istişare ve değerlendirme toplantısı yapmıştık şehrimizin STK kadın sek organları ile bir araya geldik onlarla şehrimiz adına verimli bir toplantı geçirdik iletilmesi gereken konuları milletvekillerimize ya da belediye başkanımıza ilettik çözüm noktasında tabii ki yapılabilecek konularda onlar hiçbir zaman kayıtsız kalıyorlar yardımcı oluyorlar bizlere sağ olsunlar.Önemli gün ve haftaları es geçmemeye çalışıyoruz işte Dünya eczacılar günü ya da Dünya yaşlılar günü olsun gibi önemli gün ve haftalarda da mutlaka o günlerde ziyaretlerimizi hediyelerimizi alarak sürdürmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımıza özel günler aracılığıyla da tekraren tekraren gidiyoruz. Yani şehrimizde biz hep söyledik kadın kolları teşkilatı çok büyük bir teşkilat Ak Parti’nin geniş bir teşkilat.
Bizler il yönetim kadın kolları il yöneticilerimiz, mahalle başkanlarımız, il komisyon üyelerimiz, ilçe ve belde başkanlarımız bunların teşkilatlanmaları her birinin kendi içinde çok geniş bir yelpazede ve çok büyük bir teşkilatlanma yapılması var. Teşkilatlanma yapımız da şehrimizin dört bir yanına paydaş bir şekilde teşkilatlarımızla ulaştık ulaşmaya devam ediyoruz.”

“YAZ BOYUNCA ÜRETİCİLERİMİZİN YANINDAYDIK”
“Yaz aylarımızı da çok verimli geçirdik yaz aylarımızı çiftçilerimizi emek veren çiftçilerimizi Üreticilerimizi köylerinde bağlarında bahçelerine ziyaret ettik onlarla beraber çapa yaptık onlarla beraber mahsullerini topladık. Yada satacakları yerlerle alakalı yönlendirmeler yaptık. Aracı olduk. Çiftçilerimize de böyle kendi bünyemizde destek olmaya çalışıyoruz. İlçe ve belde ziyaretlerimiz aynı zamanda yapıyoruz biliyorsunuz biz Ak Parti il başkanlığı olarak sadece il merkezinde değil ilçe ve beldelerimizle kadın kolları ilçe ve kadın kolları belde başkanlarımız olmasına rağmen bizler yine de oralardan sorumluyuz, alanımız tüm şehrin tüm ilçe belde ve köyleridir. Sorumluluk alanımız şehrimizin ilçe belde köyleri mahalleleri her bir noktasına ulaşmaya çalışıyoruz. Tabii ki her köye ulaşmamız mümkün değil ama bunları da ilçe ve belde başkanlarımızın ve teşkilatlarının koordinasyonuyla yapıyoruz. Bizler il olarak ilçe ve beldelerimize de gidiyoruz bu yaz boyunca az önce de belirttim köylerimizde bir çok vatandaşımızla temas ettik onlarla hasbıhal ettik. Onların taleplerini önerilerini dinledik. İlgili yerlere iletmek üzere yani sadece bir talebi dinleyip orada bırakmıyoruz. Üzerimize düşen misyonumuz gereğince ilgili alan kimi ilgilendiriyorsa hangi organı ilgilendiriyorsa mutlaka orayla bağlantısı kurmaya çalışıyoruz. Hani her konu olumlu oluyor mu muhakkak olumsuz olan konularda vardır ama vatandaş şunu biliyor biz kadın koluyla başkanlığına bir talebe gittiğimiz zaman olumluysa olumlu söylüyorlar. Olumsuzsa da olumsuz söyleniyor ve bu olumsuzluk sebepleri de bundan bundandır deyip bir muhatap bulabiliyorlar vatandaşlarımız”

“ELHAMDÜLİLLAH BİZE ULAŞAMAYAN YOKTUR”
Şehrimizde kimse biz AK Parti kadın kolları il başkanlığına ulaşamıyoruz diye bir cümle elhamdülillah şimdiye kadar olmadı. Muhakkak ulaşmayan vatandaşlarımızın farklı gerekçeleri olmuştur ama bir de il başkanlığımız her gün nöbetçilerimizi özellikle sosyal medyamızdan paylaşıyoruz. Bunu paylaşırken de suçu aralıklarda bizim nöbetçilerimiz parti il binamızdadır çok rahatlıkla parti binamızda ulaşabilirsiniz. Teşkilat kademelerimize bunu anlatmaya çalışıyoruz. Bunu özellikle paylaşıyorum vatandaşlarımızın ulaşılabilir olduğumuzu bilmelerini istiyorum. Çok rahatlıkla Ak Parti kadın kolları il başkanlığına, il kadın kolları başkanına vatandaşlarımız ulaşabilir. Bunu özellikle belirtiyorum.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER