© Elazığ Günebakış Gazetesi

TUSAŞ'a Terör Saldırısı: 4 Şehit, 3'ü Ağır 14 Yaralı

TUSAŞ'a Terör Saldırısı: 4 Şehit, 3'ü Ağır 14 Yaralı

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan yerli silah sistemlerinin geliştirilmesinde önemli yere sahip TUSAŞ'a, saat 15.26'da terör saldırısı gerçekleştirildi.

Saldırı ile birlikte TUSAŞ'tan patlama ve silah sesleri duyuldu. Bölgeye çok sayıda özel harekat polisi ve sağlık ekibi sevk edildi. İlk patlamanın ardından silah sesleri ve patlamalar devam etti.

Saldırıdan hemen sonra özel harekat tesise gelerek geniş çaplı operasyon başlattı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 4 ŞEHİDİMİZ, 14 YARALIMIZ VAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör saldırısında 4 şehit, 14 yaralı olduğunu açıkladı. Olayda iki terörist de etkisiz hale getirildi.

BAKAN YERLİKAYA: KİMLİK BİLGİLERİ BELİRLENİNCE ÖRGÜT DE ORTAYA ÇIKACAK

Saldırıya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının 15.26’da gerçekleştiğini söyledi. Saldırıyı gerçekleştiren biri erkek iki teröristin etkisiz hale getirildiğini söyleyen Yerlikaya, “Kimlikleri belli olur olmaz hangi terör örgütü olduğuyla ilgili sizlerle bunu paylaşacağız.” dedi. Olay yerinden ilk görüntülerde, iki teröristin bir taksiden inerek, sivillere ateş etmeye başladığı ve ardından tesise yöneldiği görüldü.Güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiği belirtildi.

Sağlık Bakanlığı, yaralıların Yenimahalle Eğitim Araştırma Hastanesi ile Bilkent ve Etlik şehir hastanelerine sevk edildiğini açıkladı. 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER