© Elazığ Günebakış Gazetesi

Tom ve Jerry'deki Gizemli Kadının Yüzü!

Tom ve Jerry'deki Gizemli Kadının Yüzü!

Çocukluğumuzun en sevilen çizgi filmlerinden biri olan Tom ve Jerry'yi hatırlıyor musunuz? Peki ya Tom'u kovalayan, onu süpürgeyle döven ve sinirli sesiyle hepimizi etkileyen o gizemli kadını? Yüzünü hiç görmediğimiz bu karakter kimdi? İşte yıllarca gizemini koruyan kadının yüzü ve şaşırtan hikayesi...

Tom ve Jerry... İşte aklımıza kazınmış bu ikonik çizgi filmin en büyük gizemlerinden biri çözülüyor! Bölümlerde sadece ayakları ve sinir bozucu sesiyle tanıdığımız, yüzü gizemli bir şekilde hiç gösterilmeyen kadın karakterin kimliği nihayet ortaya çıktı! Üstelik bu karakterin arkasında, şaşkınlık yaratacak bir hikaye yatıyor...

Tom ve Jerry

Çocukluğumuzun en sevilen çizgi filmlerinden biri olan Tom ve Jerry'deki gizemli kadın karakterin kimliği nihayet ortaya çıktı! Bölümler boyunca sadece ayaklarını ve bacaklarını gördüğümüz bu karakterin yüzü ilk kez net bir şekilde görüldü. Fakat bu karakterin yüzü dışında da gizemleri varmış!

 

TOM VE JERRY'DEKİ KADIN KİMDİ?

Tom ve Jerry'nin maceralarının geçtiği evde yaşayan bu karakter, Tom'un yaramazlıklarına karşı çıkıyordu. Tom bir yaramazlık yaptığında, bu karakter beliriyor ve ona kızıyor, cezalandırıyor, hatta bazen evden atıyordu. Yine de, bu kişinin yüzünü hiç görmedik. Bu durumun sebebi ne olabilir?

MAMMY TWO SHOES'UN GİZEMİ

"Mammy Two Shoes" adındaki bu karakter hakkında daha fazla bilgi edinelim. Orta yaşlarda ve Afrika kökenli Amerikalı biri. Animasyonda yer alan bu karakterin evin sahibi mi yoksa bir hizmetçi mi olduğu belirsizliğini koruyor, bu da sanki sonsuza dek bir sır olarak kalacak gibi görünüyor.

YÜZÜ NEDEN GÖSTERİLMEDİ?

Tom ve Jerry'nin bölümlerinde, karakterin yüzü hiçbir zaman gösterilmedi. Onu sadece terliklerinden ve sinirli bir şekilde elini beline koymasından tanıyoruz. Bu karakterin tamamen göründüğü ilk şov, Saturday Evening Puss adlı bölümdü ve zaten bu fotoğraf da o bölümden alınmıştır.

IRKÇILIK TARTIŞMALARI

Mammy, toplamda 19 bölümde yer aldı ancak karakter ırkçı söylemler nedeniyle yeniden kurgulandı. Mammy tiplemeleri beyaz bir ailede çalışan ve ailenin çocuklarına bakan siyah kadınları betimleyen bir ABD tarihi klişesidir. Zaten karakter tam olarak da bu sebepten dolayı ırkçılık ile suçlanıyordu.

TOM VE JERRY'DEKİ KADININ YÜZÜ

Tom ve Jerry'deki gizemli kadın karakter, sadece bir çizgi film figürü olmanın ötesinde, birçok açıdan önemli bir figürdür. Kimliği, hikayesi ve çizgi filmdeki rolü, toplumsal mesajlar ve dersler barındırmaktadır. Bu karakterin yüzünün yıllar sonra ortaya çıkması, bu mesajların yeniden değerlendirilmesine ve tartışılmasına olanak sağlayarak, Tom ve Jerry çizgi filmini daha da anlamlı hale getirmektedir.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER