© Elazığ Günebakış Gazetesi

Suiçer'den Deprem Sonrası Açıklama

Suiçer'den Deprem Sonrası Açıklama

Dün Elazığ’da meydana gelen deprem sonrası HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Metin Suiçer, bir basın açıklaması yaparak hem vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu hem de sahadaki durum hakkında bilgi verdi.  


RABBİM DAHA BÜYÜK AFETLERDEN KORUSUN
Deprem sonrası yaptığı açıklamada Suiçer, "Öncelikle Elazığ halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Rabbim bizleri daha büyük afetlerden korusun inşallah. Sevindirici olan, yaşanan bu sarsıntıda ciddi bir hasar oluşmaması," dedi.  


HÜDA PAR SAHADA KOORDİNASYON MERKEZİ KURDU
Deprem anından itibaren HÜDA PAR olarak il, ilçe ve köylerde bir koordinasyon merkezi kurduklarını ifade eden Suiçer, "Sahadaki bilgi akışını hızlıca sağladık. Çok şükür vatandaşlarımızın sağlık durumları iyiydi. Ancak panik sebebiyle balkondan atlamaya çalışan ya da kaçarken yaralanan birkaç vatandaşımız oldu. Onlara da acil şifalar diliyoruz," diye konuştu.  


DEPREM ELAZIĞ'IN DEĞİŞMEZ BİR GERÇEĞİDİR
Depremin Elazığ’ın ve çevre illerin bir gerçeği olduğunu hatırlatan Suiçer, "Bingöl, Malatya ve Adıyaman gibi bölgelerdeki her deprem Elazığ’ı da etkiliyor. AFAD ekiplerinin dün hızla sahaya intikal edip yerinde tespit yapmalarını takdirle karşılıyoruz. Bu başarılı müdahaleleri için kendilerine teşekkür ederiz," ifadelerini kullandı.  


PSİKOLOJİK TEDİRGİNLİK GİDERİLMELİ  
Depremde 20 binanın ağır hasar aldığını, birçok yapının da duvarlarında çatlaklar oluştuğunu belirten Suiçer, "Binalardaki duvar çatlakları, vatandaşlarımızda büyük bir endişeye yol açıyor. Çatlayan duvarlarını gören insanlar, 'Evimiz yıkılır mı?' korkusuyla rahat uyuyamıyorlar. Psikolojik olarak da bu tedirginliklerin giderilmesi gerekiyor," dedi.  


YAPILARDA GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI ŞART 
Yeni inşa edilecek binalarda kolon ve duvar aralarına güçlendirme yapılması gerektiğini vurgulayan Suiçer, "Her iki sırada bir demir bağlantı yerleştirilmesi, yapılarımızın güvenliğini artıracaktır. Şu anda binaların kolonlarında ciddi bir sorun yok; ancak duvarlardaki çatlaklar halkımızı endişelendiriyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yapı denetim ekiplerinin bu konuda daha titiz çalışmaları gerektiğini düşünüyoruz," diyerek açıklamasını tamamladı.  
Metin Suiçer, Elazığ halkının huzur ve güven içinde yaşamalarını sağlamak için HÜDA PAR olarak sahada olmaya devam edeceklerini belirterek konuşmasını sonlandırdı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER