© Elazığ Günebakış Gazetesi

Prof. Dr. Çoban, Elazığ'ın En Büyük Projesini Tanıttı!

Prof. Dr. Çoban, Elazığ'ın En Büyük Projesini Tanıttı!

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi (HAZARSAM) Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban, Elazığ için büyük bir ekonomi ve dijital sektör atılımı olan "HAZAROVA" projesini tanıttı. Çoban, bu projenin, Cumhuriyet tarihinin Elazığ’daki en büyük projesi olacağını belirterek, şehrin geleceği adına oldukça önemli bir adım attıklarını ifade etti.

Prof. Dr. Bilal Çoban, basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği toplantıda, "HazarOVA" adı verilen ve "Hazar Oyun Vadisi" olarak tanımlanan yeni projeyi detaylı bir şekilde tanıttı. Çoban, projenin amacı olarak Elazığ’a maddi getiri kazandırmayı ve dijital sektörün potansiyelinden yararlanmayı hedeflediklerini belirtti.

DİJİTAL SEKTÖRDE BÜYÜK PAY HEDEFİ

Prof. Dr. Çoban, "HazarOVA" projesinin, bilgisayar ve mobil oyun yapım süreçlerine odaklanacağını ifade etti. Gençlerin oyunlar üretip dünyaya pazarladığı bu sektörde, yıllık 300 milyar dolarlık bir potansiyel bulunduğunu vurgulayan Çoban, Elazığ’da bacasız bir fabrika modeli oluşturarak bu pastadan 300 milyon dolarlık bir pay almayı amaçladıklarını söyledi. Proje ile 100 kişiye istihdam sağlanacak ve bu 100 kişi, bir yıl boyunca sadece oyun geliştirecek.

GELİRİN KAMU YARARINA KULLANILACAK

Çoban, elde edilecek gelirin halka hizmet olarak ve kamu yararına kullanılacağını belirtti. Elde edilen 300 milyon dolarlık gelirin, Elazığ’ın çeşitli ihtiyaçları için kullanılacağını, köylere internet ve güneş enerjisi gibi projelerle destek sağlanacağını söyledi. Ayrıca, Elazığ Belediyesi ve ilçelere de pay ayrılacağını belirten Çoban, Elazığspor’a altyapı oluşturmak için de bu projeden pay ayrılacağını ifade etti.

HAZAROVA, MİLLİ BİR PROJE

Prof. Dr. Çoban, projenin milli bir proje olduğunu ve Elazığ’ın yanı sıra Türkiye için de önemli bir ekonomik kalkınma fırsatı sunduğunu dile getirdi. 22 Şubat’ta yapılacak değerlendirme ile projenin devam edip etmeyeceğine karar verileceğini belirten Çoban, projenin Elazığ için bir dönüm noktası olacağını söyledi. Keban Barajı’nın 3 milyar dolarlık yıllık gelirinin üç katı büyüklüğünde bir ekonomik etki yaratacaklarını ifade eden Çoban, bu projenin şehir için yapılacak en büyük iyiliklerden biri olacağını belirtti.

Prof. Dr. Çoban, "HAZAROVA" projesinin sadece Elazığ’a değil, Türkiye ekonomisine de büyük katkı sağlamayı hedeflediğini söyledi ve 22 Şubat’taki kararın ardından, projenin hayat bulacağı müjdesini verdi. Bu projeyle, Elazığ’ın dijital sektördeki payını artırarak ekonomik dönüşüm sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER