© Elazığ Günebakış Gazetesi

Orta Doğu’da Sular İyice Isındı! İsrail’den İran’a Yoğun Hava Saldırısı Gerçekleşti

Orta Doğu’da Sular İyice Isındı! İsrail’den İran’a Yoğun Hava Saldırısı Gerçekleşti

 

İsrail, İran'daki askeri hedeflere yönelik hava saldırıları düzenleyerek misilleme yaparken, İran da bu saldırılara karşılık vermeye hazırlanıyor

İsrail'den İran'a misilleme olarak düzenlenen saldırılarda, İsrail ordusunun İran’daki askeri hedeflere nokta atışı yaptığı bildirildi. İran medyasına göre, başkent Tahran ve Kerec şehirlerinde patlamalar yaşanırken, İran yönetiminin bu saldırılara karşılık vermeye hazır olduğu ve orantılı yanıt planladığı belirtildi. Saldırılar sonrası durdurulan uçak seferleri ise yeniden başlatıldı. Bu esnada, Suriye'nin başkenti Şam ve Humus’ta da patlamaların meydana geldiği aktarıldı.

İsrail ordu sözcüsü, son dönemde İsrail'e yönelik saldırılar karşısında İran’daki askeri noktalara karşılık verildiğini ifade etti. İsrail ordusu, İran'ın İsrail'e saldırılarda kullandığı füze üretim tesisleri ve hava savunma sistemlerinin hedef alındığını açıkladı.

 

Gece boyunca üç dalga halinde gerçekleştirilen saldırılarda, ilk dalgada İran’ın savunma sistemleri hedef alınırken, sonraki saldırılarda füze ve insansız hava aracı üretim tesisleri vuruldu. İran hava savunma sistemleri de saldırıya karşılık verdi.

İran Hava Savunma Karargahı, İsrail’in Tahran, Huzistan ve İlam'daki askeri noktalara saldırı düzenlediğini ve savunma sistemlerinin başarılı bir şekilde yanıt verdiğini, ancak bazı bölgelerde sınırlı hasar meydana geldiğini duyurdu. İran'ın yarı resmi Tesnim Haber Ajansı, olayla ilgili detayların daha sonra açıklanacağını belirtti.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi (NSC), İsrail'in meşru müdafaa hakkı kapsamında İran’da askeri hedefleri vurduğunu bildirdi. İsrail devlet televizyonu KAN, İsrail'in saldırı öncesinde ABD'ye bilgi verdiğini belirtti. Pentagon yetkilisi ise ABD’nin saldırılara herhangi bir müdahil olmadığını ifade etti.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Biden ve Başkan Yardımcısı Harris'in gelişmeler hakkında bilgilendirildiği ve durumu yakından takip ettikleri ifade edildi.

Aynı zamanda, Tahran’daki patlamalarla eş zamanlı olarak Şam ve Humus’ta da patlama sesleri duyuldu. İran destekli grupların bulunduğu bu bölgelerde Hizbullah’ın yoğun varlık gösterdiği biliniyor.

Tesnim Haber Ajansı’na göre, İranlı bir kaynak, İsrail'in gece saatlerinde düzenlediği saldırılara karşılık verileceğini belirtti. Kaynak, İran’ın herhangi bir saldırıya yanıt verme hakkını saklı tuttuğunu ve İsrail’in bu saldırılara uygun karşılık alacağını ifade etti.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER