Okul Servislerinde Güvenlik Tedbirlerinin Artırılması Talep Edildi
GÜNDEMOkul Servislerinde Güvenlik Tedbirlerinin Artırılması Talep Edildi
Eğitim Bir Sen Elazığ Şubesi ve Elazığ Eğitime Destek Platformu, öğrencilerin servislerle okullarına güvenli bir şekilde ulaşabilmesi için gerekli güvenlik tedbirlerinin artırılmasını talep etti. Eğitim Bir Sen 1 No’lu Şube Başkanı İbrahim Bahşi ve Elazığ Eğitime Destek Platformu İl Başkanı Şahin Kara, yeni eğitim öğretim döneminin ikinci yarısının başlamasıyla birlikte okul servislerinde güvenlik önlemlerinin artırılmasının önemine dikkat çekti.
Şahin Kara, öğrencilerin güvenliğiyle ilgili mevcut tedbirlerin gözden geçirilmesi ve daha sıkı bir uygulama sürecine girilmesi gerektiğini belirterek şu açıklamalarda bulundu: “Tedbir almamız gerekiyor. Yöneticiler, STK’lar, veliler ve tüm paydaşlar olarak, çocukların daha güvenli okullara nasıl ulaşabileceği konusunda ortak çalışmalar yapmalıyız. Bugün Amerika'da, okul servisi bir yere durduğunda tüm trafik duruyor ve buna ağır cezalar uygulanıyor. Bizim okul önlerine baktığımızda ise bir karmaşa ve kaos mevcut. Bu durumu ortadan kaldırmak için güvenli ulaşımı sağlamak adına gerekli tedbirlerin sıkı bir şekilde uygulanmasını talep ediyoruz.”
Eğitim Bir Sen 1 No’lu Şube Başkanı İbrahim Bahşi ise, alınacak tedbirlerin tüm paydaş kurumların ortak çalışmasıyla mümkün olacağını vurguladı. Bahşi, konuya dair şu açıklamaları yaptı: “Öğrenci servisleri, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen giriş-çıkış saatlerine ve kurallara uygun şekilde hareket etmelidir. Eğitim öğretim sürecinde yer alan bakanlık, valilik, İl Müdürlükleri ve diğer paydaşlar birlikte hareket etmelidir. Ayrıca, okul önlerinde servis araçlarının rahatça park edebileceği, öğrencilerin güvenle inip binebileceği alanlar oluşturulmalı ve denetimler düzenli olarak yapılmalıdır.”
İlginizi Çekebilir