© Elazığ Günebakış Gazetesi

Öğretmenlere Sosyal Medya Yasağı Geliyor!

Öğretmenlere Sosyal Medya Yasağı Geliyor!

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin sosyal medya hesaplarından öğrencilerin görüntülerini paylaşmalarını yasakladı

Öğretmenlik meslek kanunu çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı, birçok konuda yasaklar getirmiştir. Bu kanun, öğretmenlerin mesleki hakları ve çalışma usulleriyle ilgili çeşitli düzenlemeleri hayata geçirdiği gibi, öğretmenlerin dikkat etmesi gereken belirli yasakları da içeriyor.
Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin sosyal medya hesapları üzerinden öğrencilerin görüntülerini paylaşmalarını ve sınıfta gerçekleştirilen etkinliklerle ilgili paylaşımları kesin bir dille yasaklamaktadır.
Bu düzenleme, öğretmenlere sosyal medya kullanımlarıyla ilgili daha önce birçok uyarı yapılmış olmasına rağmen, ilk kez bakanlık düzeyinde resmi bir maddeyle belirlenmiştir.


SORUŞTURMA AÇMA HAKKI
Bu yasaklara uymayan öğretmenler, öğrencilerinin görüntülerini sosyal medyada paylaşmaları durumunda soruşturma ile karşılaşabilirler. Bu soruşturma sonucunda, öğretmenlerin kınama cezası alması da mümkün hale gelmektedir.
Düzenlemenin yürürlüğe girmesinin en önemli nedenlerinden biri, sosyal medya üzerinden öğrencilerin görüntülerini paylaşarak promosyon anlaşmaları ile yüksek gelir elde eden öğretmenlerin bu durumunun önüne geçmektir.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER