© Elazığ Günebakış Gazetesi

NAZIRLI: ULUOVADA SUYA KAVUŞMAMIZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ BUNUN YAPIMI 2 SENEYE YAKIN SÜRÜYOR

Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı’da tarımsal sulama projeleri, Pertek Köprüsü ve GES konusunda gelinen son durumu paylaştı. Nazırlı; “Özellikle Uluova ve Kuzova konularında biraz yol katettik. Türkiye’de ilk olarak burada GES ile ilgili bir uygulama yapılıyor. İhalemiz yakın zamanda olacak. Bunun yapımı 2 seneye yakın sürüyor, kolay görünmüyor ama bir yol kat edildi” dedi.

Elazığ’ın 2023 Yılı Yatırımı Programında yer alan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan 2023 Yılı Yatırım Programı Resmi Gazete’de yayımlanmış ve 2023 Yılı Yatırımı Programında açıklanan Elazığ'daki projelere ayrılan ödenek miktarları da belli olmuştu. Elazığlılar’ın merakla beklediği Uluova ve Kuzova Sulama Projeleri de resmi gazetede yer almış Kuzova Sulama Projesi için 70 Milyon TL ödenek ayrılırken, Kuzova Sulama Projesi’ne de 10 Milyon TL ödenek ayrılmıştı.
Kanal 23’te yayınlanan Gündem Özel programına konuk olan AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, tarımsal sulama projeleri, Pertek Köprüsü ve GES konusunda gelinen son durumu paylaştı
Nazırlı  “Pertek Köprüsü uzun vadeli bir konu kısa vadede sonuç alamayız ama çok önemli bir şey en azından aşmış olduk. Bakan bey proje ihalesinin yapılacağı noktasında bir müjde verdi ve bizde bunu paylaştık. Bu 3 veya 4 sene sürebilir. Bir proje çizilecek buna, proje onaylandıktan sonra ihalesi yapılacak. Bu dönem yetişir mi zor görünüyor ama proje kısmını yapmış oluruz”dedi. 
Nazırlı sonrasında Uluova ve Kuzova projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.
AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, “Özellikle Uluova ve Kuzova konuları biz bunda da biraz yol katettik bunlar çok kısa vadede netice verecek şeyler değil çünkü yatırım süreleri olan konular. GES ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı kalktı ve oradaki işlemler yürüyor. Suyun üzerinde GES ile ilgili orada da bir uygulama yapılıyor ama Türkiye’de ilk olarak burada yapılıyor. İhalemiz yakın zamanda olur orada bir pompa istasyonu konumuz var Kuzova gibi orada bir istasyon kurulması lazım. Bunun yapımı 2 seneye yakın sürüyor 2 seneye yakın Uluova’da suya kavuşmamız kolay görünmüyor ama yol katedildi.” Dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER