© Elazığ Günebakış Gazetesi

Milletvekili Keleş: “Konutlar Yakında Teslim Ediliyor”

Milletvekili Keleş: “Konutlar Yakında Teslim Ediliyor”

Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş Sivrice, Baskil Palu, Alacakaya Ve Arıcak ilçelerindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Sivrice ve Baskil ilçelerinde konutların eylül ayı sonunda hak sahiplerine teslim edileceğini ifade etti.

Elazığ’da 24 Ocak 2020’de meydana gelen ve Sivrice ilçesini büyük ölçüde tahrip eden 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları, Sivrice ve Baskil ilçelerinde devam ediyor.  Elazığ genelinde bugüne kadar 27 bin 984 konut tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi.

Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Sivrice ve Baskil ilçelerindeki kentsel dönüşüm çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirterek, “Sivrice ilçe merkezinde inşa edilen 401 konut ve 24 işyeri yüzde 99 oranında tamamlandı. 2024 Eylül ayı içerisinde bu konutların hak sahiplerine teslim edilmesini bekliyoruz” dedi.

Baskil ilçesinde de kentsel dönüşüm çalışmaları sürdürülüyor. Milletvekili Keleş, Baskil’de 16 konut ve 44 işyerinin inşaatının yüzde 85 oranında tamamlandığını belirtti. “Bu projelerin inşallah Eylül ayı sonuna kadar tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor,” diyen Keleş, depremden etkilenen vatandaşların yeni evlerine kavuşmalarının çok yakın olduğunu vurguladı ve Depremin yaralarını sarmak ve vatandaşlarımızı güvenli yuvalarına kavuşturmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” dedi.

Elazığ’ın diğer ilçelerinde de AFAD ve TOKİ işbirliğiyle devam eden bazı projelerden de bahseden Milletvekili Keleş;

“Palu’da yürütülen konut projelerinde ise büyük bir ilerleme sağlandı. Yazıbaşı Mahallesi’nde 362 konut tamamlanmış durumda yakın bir zamanda hak sahiplerine teslim edilmek üzere gerekli işlemler yapıldı. Ayrıca, Palu Yazıbaşı Mahallesi 1. Etap’ta 428 konutun 2024 Eylül ayında hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. Toplamda Palu ilçemizde 790 adet konut hak sahiplerine teslim edilmeye hazır demektir. Palu’da inşaatı devam eden Yazıbaşı Mahallesi 2. Etap’ta ise 111 konutun yapımı yüzde 70 oranında tamamlandı. Bu konutların Kasım ayında teslim edilmesi öngörülüyor. Milletvekili Keleş, Palu’daki projelerin de planlandığı şekilde ilerlediğini ve vatandaşların en kısa sürede yeni evlerine kavuşacağını belirtti.

Arıcak’da ise 164 konutun inşası devam ediyor. Şu anda inşaat çalışmaları yüzde 20 seviyesine ulaşmış durumda ve bu projenin yıl sonuna kadar tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

Alacakaya’da ise 107 konut inşa ediliyor. Projede şu ana kadar yüzde 40 oranında ilerleme kaydedildi. Keleş, "Bu konutların yılsonuna kadar tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor" dedi.

Milletvekili Keleş, Elazığ’daki tüm projelerin belirlenen takvimlere uygun şekilde ilerlediğini ifade etti. “Depremden etkilenen vatandaşlarımızın güvenli ve modern yaşam alanlarına kavuşması, bizim en büyük önceliğimiz . Depremden en çok etkilenen ilçelerden biri olan Sivrice’nin yanı sıra Baskil, Palu, Arıcak ve Alacakaya’daki projelerin tamamlanmasıyla Elazığ’ın yeniden inşa sürecinde önemli bir dönemece girilmiş olacak” ifadelerine yer verdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER