© Elazığ Günebakış Gazetesi

Milletvekili Açıkkapı TUSAŞ Terör Saldırısını Kınadı

Milletvekili Açıkkapı TUSAŞ Terör Saldırısını Kınadı

AK Parti Elazığ Milletveki Ejder Açıkkapı, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, TUSAŞ’a düzenlenen terör saldırısını kınayarak, ABD ve Avrupa’dan gelen başsağlığı mesajlarının samimi olmadığını söyledi. Açıkkapı ayrıca bakanlarla yaptıkları görüşmeler sonrası Elâzığ’da başlatılacak projelere ilişkin bilgi de verdi.

Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, TBMM’de Düzenlediği Basın Toplantısında, TUSAŞ’a düzenlenen terör saldırısına yönelik açıklamalarda bulundu

Ejder Açıkkapı, Türk Havacılık Ve Uzay Sanayii AŞ’ye yönelik gerçekleştirilen terör saldırısının zamanlamasının dikkat çekici olduğunu belirterek Tusaş’ın hedef alınmasının tesadüfi olmadığını söyleyerek: “saldırının zamanlaması tabi dikkat çekici. TUSAŞ savunma sanayimizin lokomotifi bir göz bebeği. Burada üretilen ürünlerin milli savunma sanayimizin gelişmesindeki büyük payını her birimiz ayrı ayrı biliyoruz. Göğsümüzü kabartan çok önemli ürünlerin burada üretildiğini biliyoruz. TUSAŞ’ın dünkü saldırıdan sonra şehitlerimizden sonra başsağlığı mesajları dikkat çekti. Bir çok ülke baş sağlığı diledi ancak çelişkilerin de olduğu aslında Türkiye’ye karşı coğrafyamızda Türkiye’yi dünyada zora sokacak terör öylemleriyle besleyenlerin de yine başsağlığı mesajı sunmaları dikkat çekici.” Dedi.

AÇIKKAPI:” ABD VE AVRUPA KINAMA MESAJLARINDA SAMİMİ DEĞİLLER”

Açıkkapı, ABD ve Bazı Avrupa Ülkelerinin bir yandan terör örgütlerini desteklediğini, diğer yandan saldırıları kınadıklarını belirterek bu tutumun samimiyetsiz olduğunu dile getirdi.

Ejder Açıkkapı, Türkiye Cumhuriyetine yapılan bütün oyun ve senaryolara rağmen hesabı milletine veren kudretli bir devlet olduğunu söyledi.

AÇIKKAPI: “BAKANLARLA GÖRÜŞMELER OLUMLU SONUÇ VERDİ”

Son olarak Elâzığ’a yapılacak yatırımlar konusunda ilgili bakanlarla görüşmeler yaptığını belirten Açıkkapı,  görüşmeler neticesinde ilgili bakanların talep ve şikâyetlere olumlu yaklaşım sergilediklerini ve birçok projenin hayata geçirileceğini söyledi.

Açıkkapı: “öncelikle Çevre Şehircilik ve İklim Bakanımız Murat Kurum beye bir ziyaret gerçekleştirdik. Doğu’nun ve bölgenin incisi Hazar Gölü ile alakalı kendisinden talep ettiğimiz hibe desteği konusunda o desteği verdiler kendisine teşekkür ederiz. Hazar Gölü inşallah çevresiyle daha yaşanılabilir bisiklet yürüyüş yolları olan, seyir terasları olan bir alana kavuşturulacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız sayın Abdulakir Uraloğlu beye ziyaretimizde de yine ilimizle ilgili taleplerimizi ilettik. Dün itibariyle Gençlik ve Spor Bakanımızı ziyaret etmiştik ve bakanımız Elazığ’ın ihtiyaçları noktasında taleplerimize güzel bir yaklaşım gösterdi. İhtiyaç duyulan yerlerde semt sahalarının, yarı olimpik havuzların yapılacağı müjdesini de vermek istiyoruz. Palu ilçemizin mevcut bakım ve onarımının yapılacağını, Yurtbaşı’nda bir gençlik merkezi yapılacağının da müjdesini bakanımız bizlere verdi.” Dedi.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER