© Elazığ Günebakış Gazetesi

Mezarı Açıldı, Kefen Yok!

Mezarı Açıldı, Kefen Yok!

 Münevver Karabulut’u katleden ve intihar ettiği konusunda herkesin aklında şüphe olan Cem Garipoğlu’nun mezarı bugün açıldı. Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir dikkat çeken bir ayrıntıya değindi.

Münevver Karabulut’u katleden ve cezaevinde intihar ettiği iddia edilen Cem Garipoğlu’nun ölmediği yönünde iddialar bir süredir gündemden düşmüyordu. Karabulut ailesi bu iddiaları üzerine Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasını talep etmişti.

Savcılık bu talebi kabul etti ve bugün Cem Garipoğlu’nun mezarı açıldı. Mezardan alınan cenaze incelenmek üzere adli tıp kurumuna götürüldü.

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, fethi kabir işlemlerinin ardından bazı açıklamalarda bulundu.

MEZARDAN KEFEN ÇIKMADI

Rezan Epözdemir açıklamasında, suyun mezarlığını içerisini doldurmadığını belirterek su nedeniyle cesedin fosilleşme işleminin başlamadığını gördüklerini söyledi. mezarda iki tabaka olduğunu belirten Epözdemir, ilk tabakada hiçbir şey bulunmadığını belirtirken 2 tabakada ise bekledikleri gibi kefen ve bez olmadığını söyledi.

Mezarın içinde dağınık bir şekilde kafatası ve kemikler olduğunu belirten Rezan Epözdemir, tutanaklara da kefen ve bezin olmamasının geçtiğini dile getirdi. Toprak üstünde sadece dağınık şekilde kemikler ve Kafatası olduğunu söyleyen Epözdemir ceset bütünlüğünün de olmadığını dile getirdi.

Epözdemir açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Bu birkaç alternatifi bize verebilir. 10 sene içinde kaybolmuş ya da aşınmış olabilir mi ? O bana çok rasyonel gelmiyor. Sonradan kemiklerin bırakılma itimali kefenin olmadığı yerde çok kuvvetli bir ihtimal olarak karsşımızda duruyor. O beni ziyadesiyle rahatsız etti. 2014 yılında defin işlemi sırasında da kayıt alınmamış. Biz de otopsiye girmedik yasal hakkımız da yok.

Kimlik tespitiyle ilgili talimat yazılmıştı. Kimlik tespiti ise yapılamadı. Sadece avukatları hazır bulundu. Mutlaka kimlik tespiti için ölenin yakınlarının hazır bulunması gerekiyordu. Steril bir beze konularak Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Özellikle dişler incelenecek. Biz geçmişte alınan örnekler üzerinden değil Garipoğlu ailesi erkeklerinden alınacak örneklerle yapılmasını talep ettik. Güncel DNA örnekleriyle incelenmesini özellikle istedik.”

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER