© Elazığ Günebakış Gazetesi

Meteoroloji İl İl Uyardı!

Meteoroloji İl İl Uyardı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin kuzey kesimlerinde yağışlı hava koşullarının beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin kuzey kesimlerinde yağışlı hava koşullarının beklendiğini duyurdu. Özellikle Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı beklenirken, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul, Sinop ve çevrelerinde ise yağmur ve sağanak yağış öngörülüyor.

Marmara Bölgesi parçalı ve çok bulutlu bir hava ile geçecek; İstanbul ve Balıkesir'in kuzey kıyılarında yağmur ve sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca bölge genelinde pus ve yer yer sis öngörülmekte. Edirne'de sıcaklık 21°C, İstanbul'da 19°C, Kırklareli'de 19°C ve Kocaeli'de 20°C olması bekleniyor.

Ege Bölgesi'nde hava durumunun az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Kuzey ve iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor. Afyonkarahisar'da 17°C, Denizli'de 25°C, İzmir'de 24°C ve Muğla'da 24°C olacağı öngörülmekte.

Akdeniz Bölgesi'nde de az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor, iç kesimlerinde ise pus ve yer yer sis olması öngörülüyor. Adana 28°C, Antalya 27°C, Hatay 25°C ve Mersin 27°C sıcaklıkları tahmin ediliyor.

İç Anadolu Bölgesi'nin az bulutlu ve açık geçeceği düşünülüyor; genel olarak pus ve yer yer sis öngörülüyor. Ankara'da sıcaklık 17°C, Eskişehir'de 18°C, Konya'da 16°C ve Yozgat'ta 13°C olması bekleniyor.

Batı Karadeniz Bölgesi parçalı ve çok bulutlu olacak. Sinop çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde sağanak yağış bekleniyor, iç kesimlerinde ise pus ve yer yer sis öngörülmekte. Bolu 17°C, Düzce 20°C, Sinop 20°C ve Zonguldak 17°C olarak tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında hava parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinde aralıklı sağanak yağış bekleniyor. İç kesimlerinde pus ve yer yer sis olması öngörülmekte. Amasya'da 16°C, Artvin'de 14°C, Samsun'da 19°C ve Trabzon'da 18°C sıcaklık bekleniyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nin parçalı ve az bulutlu geçeceği düşünülüyor; kuzeydoğu kesimlerinde yer yer çok bulutlu, Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Erzurum 10°C, Kars 11°C, Malatya 17°C ve Van 12°C sıcaklıklarının olması öngörülmekte.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Diyarbakır 22°C, Gaziantep 23°C, Siirt 21°C ve Şanlıurfa 24°C olarak bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken, ülke genelinin mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar ise genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER