© Elazığ Günebakış Gazetesi

Metali Sanata Çeviren Demir Adam

Metali Sanata Çeviren Demir Adam

Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Rüçhan Keçeci'nin, hurda otomobil, kamyon gibi araç parçalarından yaptığı metal heykeller büyük beğeni topluyor. Heykel Sanatçısı ve Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bilimleri Öğretim Görevlisi Rüçhan Keçeci, hurda parçaları kullanarak bir birinden farklı eserler ortaya çıkarıyor.

Fakültedeki atölyesinde çalışmalarını sürdüren Keçeci, hurda otomobil parçalarını doğal hallerinde kullanarak kaynak makinesi, spiral gibi el aletleri yardımıyla ''Sekiz Köşe Şapkalı Gakgoş, Nasrettin Hoca'nın eşeği, Yeniçeri askeri, amazon kadınlar, gibi metal heykeller yaptı. Keçeci, farklı bir sanatı icra etmenin heyecanını yaşıyor.16 yıl dır metalleri işleyerek birbirinden farklı 300’ü aşkın eser yapan Rüçhan Keçeci’nin hayali ise kendisine ait müze açmak. 

Rüçhan Keçeci’nin yaptığı eserler ise Elazığ Hipodromu başta olmak üzere İstanbul veli efendi hipodromu 98. gazi koşusunda sergilendi. Elâzığ Hipodrom Müdürü Muhammet Demirçelik, Rüçhan Keçecinin eserlerinin 98. gazi koşusunda sergilenmesinin gurur verici olduğunu söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER