© Elazığ Günebakış Gazetesi

Mesleğine Aşık Bir Ressam: Kübra Tunç

Mesleğine Aşık Bir Ressam: Kübra Tunç

Elazığlı ressam Kübra Tunç, 24 yaşında ve sanata olan tutkusu çocukluk yıllarına dayanıyor. İlkokul ve ortaöğrenimini Elazığ’da tamamlayan Tunç, 2018 yılında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünü kazanarak sanat yolculuğuna adım attı. 2022 yılında bölümünü ikinci olarak tamamlayan Tunç, resimlerini büyük aşkla yapıyor.

 

SANAT TUTKUSU VE HEDEFLERİ

Kübra Tunç, resim yapmaya 4-5 yaşlarında başladığını ve bu sevginin zamanla hiç sönmediğini belirtiyor. Öğretmenlerinin teşviklerinin de bu yolda önemli bir rol oynadığını ifade eden Tunç, “Öncelikle resmi, sanatın renkli yüzünü sevdirmek istiyorum. Herkese hitap etmek istiyorum; çünkü sanat, dünyaya yön verecek kabiliyette bir silahtır,” diyor.

Kübra’nın hedefleri arasında, sanat aracılığıyla toplumsal algıyı geliştirmek ve bireysel olarak kendisini sürekli geliştirmek yer alıyor. “Bu yolun hiçbir zaman bitmeyeceğini biliyorum,” diyerek sanata olan bağlılığını vurguluyor.

İLHAM KAYNAĞI: YAŞAMAK

Resim çizerken ilham kaynağının yaşam olduğunu söyleyen Tunç, “Duyuyor, görüyor, hissediyor, biliyor olmak,” ifadesiyle sanatının temel dinamiklerini özetliyor.

 

ELAZIĞ’DA SANATIN YERİ

Elazığ’da sanata olan ilginin 7'den 70'e hitap ettiğini belirten Tunç, “Sanat da bir ihtiyaçtır,” diyor. Ancak toplumun sanat alanında hak ettiği yeri bulamadığını düşünerek, uluslararası düzeyde sağlam temelleri olan bir ifade aracı olarak resmi değerlendiriyor.

Kübra Tunç’un sanata olan tutkusuyla Elazığ’dan başlayarak geniş bir kitleye ulaşma hedefi, onu gelecekteki projeleriyle dikkat çeken bir sanatçı haline getiriyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER