© Elazığ Günebakış Gazetesi

Mahkemeye Sahte Belge Sundular

Mahkemeye Sahte Belge Sundular

 Elazığ Belediyesi mahkemeye sahte imzalı dilekçe sundu

Elazığ Belediyesi kent konseyi seçimlerinin iptaline yönelik itirazlarında mahkemeyi yanıltmaya ve skandal usulsüzlüklere imza atmaya devam ediyor. Yerel Yayın Birliği Elazığ Şubesi Derneği, Elazığ 1. idare mahkemesine Elazığ Belediyesinin sunduğu dilekçenin ilgili kişi tarafından verilmediğini ve dilekçedeki imzanın da sahte olduğunu beyan etti.

Elazığ Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Kent konseyi seçimleri gündemden düşmüyor. İkinci kez gerçekleştirilen Kent Konseyi seçimlerinin mahkemeye taşınması ile birlikte Elazığ Belediyesinin mahkemeye sunduğu belgelerde skandal yaratacak sahte belgelerle mahkemeyi yanıltma çabası gündeme bomba gibi düşecek görünüyor.

Elazığ Belediyesinin 3 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirdiği ilk kent konseyi seçimlerine yapılan itirazı Elazığ 2. İdare Mahkemesi dikkate almış, Elazığ Belediyesinden seçimlerle ilgili belgeler istenmişti.

Elazığ Belediyesi savunmasında 3 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilen kent konseyi seçimlerinin iptalinin önlemek, seçimlerin usulüne göre yapıldığını kanıtlamak için seçim tutanaklarında değişiklik yaparak gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Bununla da yetinmeyen Elazığ Belediyesi savunmasında seçimlerin iptali ihtimalini önlemek için Kent konseyi yürütme kurulu tarafında mahkemenin kararını da boş çıkartmak için yürütme kurulu tarafından olağanüstü seçim kararı aldırmıştı.

BAŞVURU, ELAZIĞ BELEDİYESİNİ TELAŞLANDIRDI

İlk seçimlerde şaibelerin gölgesinde Kent konseyi Başkan ve yürütme kurulu faaliyetlerini sürdürürken Elazığ Belediyesinin 31 Temmuz 2024 tarihinde demokratik ve katılımcı seçimleri gerçekleştirildiği yönündeki açıklamalarına rağmen ikinci kent konseyi seçimlerinin de iptali yönündeki müracaatın mahkemece dikkate alınması Elazığ Belediyesini telaşlandırdı.

Yerel Yayın Birliği Elazığ Şube Başkanı Ümit Albayrak tarafından, Elazığ Şube Başkanı olduğundan dolayı oy kullanacak kişilerden biri olması gerekirken delege olduğu halde usulüne uygun tebligat ile kendisine Kent Konseyi seçiminin yapılacağı ve oy kullanması gerektiği bildirilmediği gibi Kent Konseyi seçim ve gündemine ilişkin de tebligat yapılmadığını, kent konseyi başkanı adayı olmasının da önüne geçildiğini beyan ederek, İş bu haksız ve hukuka aykırı işlemler nedeniyle başkan adayı olunmasının engellendiği,   delege listesinin verilmediği, delege seçiminin usulüne uygun yapılmadığı, kanun ve yönetmeliklere aykırı yapılan Kent Konseyi seçiminde Elazığ Kent Konseyi başkanlık seçiminin, genel kurulunun ve yönetim kurulu seçiminin; hukuka aykırı olduğunu, seçimlerin iptaline yönelik yapılan başvurusu sonrası   Elazığ Belediyesi, mahkemeye verdiği savunmasında da ilk seçimdeki gibi sahte belgelerle, skandal usulsüzlüklere imza attığı ortaya çıktı

 MAHKEMEYE SAHTE İMZA İLE DİLEKÇE SUNDULAR

Elazığ Belediyesi savunmasında, Yerel Yayın Birliği Elazığ Şube Başkanı Ümit Albayrak’ın dava açma ehliyeti olmadığını Albayrak’ın delege olmak için belediyeye resim bir müracaata bulunmadığı dernek adına yapılan başvuruda yönetim kurulu üyesi şahsın 26/07/2024 tarihinde dilekçesi ile usulüne uygun yönetim kurulu ve yetki belgesi olmadığı halde kent konseyi seçiminde dernek adına yetkili kişi olarak oy kullanacağını belirttiğini bu nedenle delege olmayan Ümit Albayrak’ın dava açma yetkisinin olmadığı gerekçe gösterilerek husumet yönünde mahkemeden reddini istedi.

İŞTE O SAHTE DİLEKÇE VE BELGE…

Yerel Yayın Birliği Derneği, Elazığ Belediyesinin mahkemeye sunduğu dilekçedeki Yerel Yayın Birliği Derneği adına Belediye evrak kayıtta 18967 nolu olarak geçen evrakın dernek üyesi tarafından verilmediği ve dilekçedeki imzanın sahte olduğunu beyan etti.

Dernek Başkanı Albayrak mahkemeye sunduğu beyanında Belediyenin savunmasında bahse konu üyenin savunmasında Dernek adına 31 Temmuz 2024 seçimlerinde kendisinin dernek adına seçimlerde temsil edilmesi ve oy kullanılması yönünde dilekçe vermediğini, belediyenin 18967 kayıtlı evrakındaki imzanın da kendisine ait olmadığını, dernek adına imza ve dilekçe veren üyesinin seçim öncesi bir ay Ankara’da olduğunu seçimlere katılamadığını beyan etmesi ve mahkemeye dernek üyesinin imzası ile savunmasını mahkemeye sunması skandalı gün yüzüne çıkardı.

 SAHTE İMZA VE BELGEYİ BELEDİYEYE KİM TESLİM ETTİ

Yerel yayın birliği tarafından mahkemeye sunulan belgelerden sonra gözler Elazığ Belediyesine çevirdi. Mahkemeye, Yerel Yayın Birliği Derneği adına verilen sahte imzalı dilekçenin evrak kayıtta kimler tarafından verildiği, gerçek olmayan imzayı dilekçeyi kimler ne amaçla imzaladı? sorusunun yanıtı merakla bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER