© Elazığ Günebakış Gazetesi

Lübnanlılar Türkiye'ye Sığınır mı? Uçuşlar Tamamen Doldu

Lübnanlılar Türkiye'ye Sığınır mı? Uçuşlar Tamamen Doldu

İsrail'in saldırıları nedeniyle Lübnanlı siviller Türkiye'ye sığınırken, Middle East Airlines'ın İstanbul'a uçuşları doldu ve birçok kişi geçici olarak ülkeden ayrılmayı tercih etti.

İsrail'in saldırıları sonucu zor durumda kalan Lübnanlı siviller Türkiye'ye sığınmaya çalışıyor. Middle East Airlines'ın İstanbul'a yaptığı uçuşlar pazartesi itibariyle tamamen doldu. Çok sayıda Lübnan vatandaşı Türkiye'ye gelerek güvenli bir yer arıyor.

İsrail'in Lübnan'a yönelik hava saldırılarından kaçan yüzlerce kişi, pazartesi günü İstanbul'a ulaştı. Bazı Lübnanlılar, savaşın kendilerini derinden etkilediğini ancak evlerine dönme umutlarını kaybetmediklerini belirtti. Lübnan hükümetinin açıklamasına göre, İsrail'in iki haftadır süren operasyonları Beyrut ve diğer bölgeleri hedef alarak, birçok Hizbullah komutanı ve yaklaşık bin sivilin ölümüne yol açtı. Binlerce kişi de evlerini terk etmek zorunda kaldı.

"Lübnan'daki durum oldukça kötü" ifadelerine yer verilen Middle East Airlines, pazartesi günü Beyrut'tan İstanbul'a yapılan tüm uçuşların dolduğunu açıkladı. Türk Hava Yolları ve Pegasus da önümüzdeki günlerdeki Beyrut seferlerini iptal etti. İstanbul'a gelen Beyrutlu 33 yaşındaki Aref Arhad, Lübnan'da savaşın giderek şiddetlendiğini ve Beyrut'ta sürekli bombaların patladığını söyledi. Gece boyunca uçak seslerinin kesilmediğini ifade eden Arhad, şartlar düzelirse birkaç gün içinde geri dönmeyi umduğunu dile getirdi.
Lübnanlı gazeteci Lina Diab ise yaşadığı bölgenin şu an için güvenli olduğunu, ancak tedbir amaçlı Türkiye'ye gelmeyi tercih ettiğini belirtti. Diab, “Sürekli stres altında yaşamak istemiyoruz, bu yüzden İstanbul'a gelerek bir süre beklemeyi ve gelişmeleri izlemeyi tercih ettim. Umarım kısa sürede Lübnan'a geri dönebiliriz”dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER