© Elazığ Günebakış Gazetesi

Kurtuluş Savaşı Gazisi Nuri Yılmaz Mezarı Başında Anıldı

Kurtuluş Savaşı Gazisi Nuri Yılmaz Mezarı Başında Anıldı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. Yıl dönümünde maden Kızıltepe köyü bir ilki yaşadı. Köyün ebediyete intikal etmiş olan kurtuluş savaşı gazisi Nuri Yılmaz, düzenlenen tören ile anıldı.

Zaferin 102 yılında Kızıltepe Köyü bir ilki yaşadı Köy Gazisini andı.

Köyün ebediyete intikal etmiş olan Kurtuluş Savaşı Gazisi Nuri Yılmaz, geçtiğimiz yıl yapılan girişimlerin sonucunda gerekli izinlerin alınmasının ardından bu yıl köyde mezarı başında düzenlenen tören ile anıldı.

Gazi Nuri Yılmaz Kızıltepe köyü mezarlığında okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan dualar ile anıldı. Anma törenine merhum Gazinin yakınları Köy Muhtarı ve köy halkı katıldı.

Nuri Yılmaz’ın Kurtuluş Savaşında Gelibolu’da ve diğer cephelerde savaştığı ve Gazi olduğunu belirten Akrabası Nurettin Yılmaz, “Devletimizin bekası için yapılan Kurtuluş Savaşında Amcam birçok cephede savaşmış. Kendisi gazi olmuş. Devletimiz Şehitlerimiz için her türlü desteği sağlıyor. Ancak Gazilerimiz için bu destekler yetersiz kalıyor. Biz bu yıl 30 Ağustos  Zaferi yıl dönümünde ilk kez bu gazimizi mezarı başında andık. Amacımız bu Gazimizin nerelerde savaştığını vatanı için neler yaptığını hatırlatmak ve gelecek nesillere aktarmak. Köyümüzün Kurtuluş Savaşı Şehitleri de var. Beklentimiz Devletimizin Gazilerimiz için yaptıklarını artırması.” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER