© Elazığ Günebakış Gazetesi

Kolay Kredinin Yolu Açılıyor

Kolay Kredinin Yolu Açılıyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bireysel ve konut kredilerinde uygulanan ilave risk ağırlıklarını düşürerek kredi imkanlarını genişletme yoluna gitti. BDDK'nın bu kararıyla, bankaların sermaye yeterliliği hesaplamalarında kullanılan risk ağırlıkları hafifletildi ve böylece kredi talebini ve arzını kısıtlayan düzenlemeler gevşetildi.

Yeni düzenlemelere hazırlık amacıyla bazı bankalar, uzun vadeli konut ve taşıt kredilerinde faiz oranlarını düşürmeye başladı. Uzun vadeli mevduat faizleri yaz aylarında yüzde 50'leri aşarken, şu an yüzde 34-38 aralığına kadar geriledi. Konut kredisi faiz oranları yıllık yüzde 43,22 seviyesine düşerken, 5-10 yıl vadeli konut kredilerinde faiz oranı yüzde 3,09'dan yüzde 2,79'a çekildi.

Taşıt kredisi faiz oranları da yaz aylarında yüzde 55’in üzerine çıkmışken, şu anda yüzde 43 seviyelerine geriledi. Ticari kredi faizlerinde de düşüş yaşandı; haziran ayında yüzde 66 seviyelerine kadar yükselen ticari kredi faizleri yüzde 60’ın altına indi. İhtiyaç kredisi faizlerinde ise yüzde 78’den yüzde 71-73 aralığına bir güncelleme gerçekleşti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER