© Elazığ Günebakış Gazetesi

KADEM, Kızılay ve Hayme Ana İş Birliğinde Gazze Yararına Kermes Düzenlendi

KADEM, Kızılay ve Hayme Ana İş Birliğinde Gazze Yararına Kermes Düzenlendi

KADEM, Hayme Ana Kadın Kooperatifi ve Türk Kızılay Elazığ Temsilciliği iş birliğiyle, geliri Gazze'deki Müslümanlara gönderilmek üzere bir alışveriş merkezinde kermes açıldı. Elazığ’da KADEM Elazığ İl Temsilciliği öncülüğünde düzenlenen etkinlik, Hayme Ana Kadın Kooperatifi ve Türk Kızılay Elazığ Temsilciliği'nin katkılarıyla gerçekleştirildi. Kermes, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde, Gazze’deki insanlara yardım göndermek amacıyla düzenlendi.

Etkinlikte, Hayme Ana Kadın Kooperatifi'nde yer alan kadınlar tarafından hazırlanan aşure ve el yapımı ürünler satışa sunuldu. Toplanan nakdi yardımlar, Türk Kızılay aracılığıyla Gazze'deki Müslümanlara gönderilecek.

Açılışta konuşan Türk Kızılay Elazığ İl Başkanı Rahman Kızılkaya, Gazze'deki Müslümanlara yardım ulaştırmak için böyle bir kermes düzenlediklerini belirterek, destek veren herkese teşekkür etti. Kızılkaya, Gazze’de yaklaşık 17 aydır süren insani kriz nedeniyle, bu tür yardımların büyük önem taşıdığını vurguladı ve Hayme Ana Kadın Kooperatifi'nin ürünlerini Gazze’deki kadınlar, çocuklar ve diğer mağdurlara ulaştırmak için bağışladıklarını ifade etti.

KADEM Elazığ İl Temsilcisi Doç. Dr. Yeliz Polat da, Gazze'deki kadın ve çocukların unutulmaması gerektiğini belirterek, etkinlikte büyük bir özveriyle yer alan kadınlara teşekkür etti. Polat, bu tür iş birliklerinin Gazze’deki mağduriyetin hafifletilmesine katkı sağlayacağını dile getirdi.

Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu ise, KADEM, Türk Kızılay ve Hayme Ana Kadın Kooperatifi’nin iş birliğiyle gerçekleştirilen kermeste yer almaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, katılan ve destek veren herkese teşekkür etti. Bilginoğlu, kadınların emeklerinin kermeste satışa sunulmasının ve elde edilen gelirin Kızılay’a bağışlanmasının büyük bir anlam taşıdığını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER