© Elazığ Günebakış Gazetesi

İlhan: ‘Maden Köye Dönüşüyor!’

İlhan: ‘Maden Köye Dönüşüyor!’

Cumhuriyet Halk Partisi Maden İlçe Başkanı Göksel İLHAN, ilçede yıllardır yaşanan heyelan sorununa, devletin yaptırım eksikliğine ve vatandaşların yaşadığı mağduriyetlere dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu.

İlhan, özel şirketlerin neden olduğu heyelan riskine karşı devletin sessiz kaldığını ve vatandaşların hayatını felç eden bu sürecin acilen çözülmesi gerektiğini vurguladı

"DEVLETİN YAPTIRIM EKSİKLİĞİ: ŞİKAYETLER TAKİPSİZLİKLE SONUÇLANIYOR"
Göksel İLHAN, ilçede faaliyet gösteren özel şirketin neden olduğu heyelana devletin herhangi bir yaptırım uygulamadığını belirtti. "İlçemizde özel bir bakır şirketinin yıllardır biriktirdiği hafriyatlar, heyelana neden oldu. Vatandaşlar bu durumu defalarca yetkililere şikayet etti. Hatta bir Hafriyat Mağdurları Derneği kurularak 400 toplu şikayet dilekçesi verildi. Ancak sonuç ne? Yargı, bu devasa sorunla ilgili takipsizlik kararı verdi. Bu ihmalkârlık, devletin halkına karşı en büyük sorumluluk eksikliğidir" dedi.

"AFET BÖLGESİ İLAN EDİLDİ AMA ÇÖZÜM YOK"
İLHAN, 2019 yılında Cumhurbaşkanlığı kararıyla afet bölgesi ilan edilen Maden ilçesinde, tahliye kararlarının vatandaşları daha da zor durumda bıraktığını ifade ederek, "2019’da afet bölgesi ilan edilen bölgede, 547 konut ve iş yerinin tahliyesi ve yıkımı kararı alındı. Ancak bugüne kadar bu insanlara alternatif konut ya da iş yeri verilmedi. Vatandaşlarımız ne yapacağını bilemez durumda. Sürekli olarak 10 günde bir tahliye tebligatları gönderiliyor, ama ne bir çözüm ne de bir destek sunuluyor. İnsanlar bu belirsizlikle nasıl yaşasın?, Vatandaşlarımız her gün iş yerine geldiğinde 'Acaba bugün mü tahliye edileceğim?' korkusuyla yaşıyor. Esnafımız, emeklimiz, ailelerimiz her an kapı dışarı edilecekmiş gibi tedirgin. Bu durum, vatandaşların ruh halini, psikolojisini ve yaşam standartlarını ciddi şekilde olumsuz etkiliyor. İnsanlarımız yıllardır bu belirsizlikle yaşıyor. Bu sadece bir fiziki tahliye değil, aynı zamanda bir sosyal çöküşe yol açıyor" dedi

"MADEN İLÇESİ KÖYE DÖNÜŞÜYOR"
Maden ilçesinin tarihi ve sosyal yapısının bu süreçten olumsuz etkilendiğini belirten İLHAN, ilçenin adeta terk edilmiş bir köye dönüştüğünü ifade ederek, “Tarihi dokusu ve kültürel mirasıyla önemli bir yere sahip olan Maden ilçemiz, bu ilgisizlik ve ihmalkârlık nedeniyle giderek bir köye dönüşüyor. Esnaflar iş yerlerini terk ediyor, halkımız evlerini kaybediyor. İlçemiz her geçen gün daha da çöküyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, vatandaşlarımızın sesi olmaya devam edeceğiz. Bu mağduriyetin ve adaletsizliğin sona ermesi için mücadelemizi sürdüreceğiz. Yetkilileri bir an önce göreve davet ediyorum. Maden halkının daha fazla mağdur olmasına izin verilmemeli, bu soruna acilen çözüm bulunmalıdır" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER