© Elazığ Günebakış Gazetesi

Heylanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Açıldı

Elazığ’da Heylanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği açılarak, faaliyetlerine başladı.

Heylanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği açılarak, faaliyetlerine başladı.

Açılışa; Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları,27. Dönem Ak Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Çelik, ETSO Başkanı İdris Alan, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

 

 

Kanaat Önderi Molla Hasan Çelik, Heylanlılar’ın arasındaki bağı güçlendirmek amacıyla dernek çatısı altında bir araya geldiklerini söyledi. Çelik, “Yaklaşık 700 yıl önce Palu ilçemizin Heylan Köyü’ne gelerek yerleşen büyük dedemiz Halil ile başlayan ailemiz günümüzde ülkemizin hatta Avrupa’nın birçok yerinde artan nüfusuyla önemli bir sayıya ulaşmıştır. Büyüyen bu aşiretimizin bireyleri arasındaki bağı güçlendirmek, iyi veya kötü günde bir arada olmayı sağlamak için bugün inşallah derneğimiz aşiretimizi birleştirecek faaliyet ev çalışmalarına başlayacaktır” dedi.

 

 

Heylanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Gül’de, tüm Heylanlılara ulaşarak, birlik ve beraberlik içerisinde hizmet etmeyi amaçladıklarını kaydetti. Gül, “Yaklaşık 1 yıl önce bizler 7-8 tane arkadaş bir araya gelerek bu büyük aileyi bir çatı altında nasıl birleştiririz bunun müzakerelerini yaptık ve neticesinde büyüklerimize danışarak kanaat önderlerimize danışarak derneğin kurulmasına karar verdik. Derneği kurarken de şunu söyledik ulaşmadığımız, kapısını çalmadığımız hiçbir Heylanlı kalmayacak dedik ve bunu başardık. 11 köy 2 tane ilçe ve il gezileri düzenledik bu şekilde ulaşabildiğimiz tüm Heylanlılara ulaşmaya çalıştık. Biz Heylanlılar bu şehrin ekonomisine ve kültürüne çok ciddi katkıları olan bir aileyiz bizler vatanımızı milletimizi seven bir aileyiz ve bu şehrin ekonomisine ve kültürüne pek çok katkılarımız olacak diye düşünüyorum” dedi.

 

 

Konuşmaların ardından, Heylanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin açılışı yapıldı.

 

 

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER