© Elazığ Günebakış Gazetesi

Fizyoterapistlerin Hastalar Üzerindeki Etkisi Ne?

Fizyoterapistlerin Hastalar Üzerindeki Etkisi Ne?

Fizyoterapistler, hastalarının fiziksel sağlıklarının yanı sıra psikolojik iyilik hallerine de katkıda bulunarak önemli bir rol oynamakta. Tedavi süreçlerinde hastalarla duygusal bağ kuran fizyoterapistler, bireylerin yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor.

Bakış Haber olarak röportaj yaptığımız fizyoterapist teknikeri Nursima APAYDIN bu konu hakkında önemli bilgiler aktardı. 
 
APAYDIN, Fizyoterapi, özellikle postür bozuklukları, sinir sıkışmaları, kas spazmları ve fıtıklar gibi durumlarda etkili sonuçlar verdiğini söyleyerek, ‘Ayrıca diz ameliyatı sonrası rehabilitasyon ve omurga hastalıkları (skolyoz, lordoz, siyatik) için sıkça tercih edilmektedir’ dedi.

YENİ TEDAVİ TEKNİKLERİ
APAYDIN sözlerini şöyle sürdürdü; ‘Son dönemde hidroterapi, magnetoterapi, lazer terapisi gibi yeni yöntemler, fizyoterapi alanında etkili sonuçlar sunmaktadır. Bu teknikler, hastaların tedavi süreçlerini hızlandırmakta ve konforlarını artırmaktadır. Sporcuların performansını artırmak için fizyoterapistler, bireylerin fiziksel durumlarını değerlendirip yaralanma risklerini azaltmakta ve kişiye özel rehabilitasyon programları hazırladıklarını’ dedi.

FİZYOTERAPİSTLERİN, HASTALARA PSİKOLOJİK FAYDALARI NELERDİR? 
Fizyoterapi, ağrı yönetimi, stres azaltma ve özgüven kazandırma gibi psikolojik faydalar da sunmakta. Tedavi sürecinde belirlenen hedefler, hastaların motivasyonunu artırarak zihinlerini dinç tutmalarını sağlamakta diye konuşan APAYDIN, “Son yıllarda, bireylerin fiziksel, mental ve sosyal sağlıklarına verdikleri önem artmakta. Fizyoterapi, kronik ağrılar ve iyileşme süreçlerinde önemli bir alternatif tedavi yöntemi” ifadelerini kullandı. 
APAYDIN son olarak, ‘Fizyoterapistler, hastalarının motivasyonunu artırarak tedavi süreçlerinde daha etkili bir ilerleme sağlıyor. Küçük başarıların kutlanması ve kişiselleştirilmiş hedefler belirlenmesi, hastaların çaba göstermeye devam etmelerini sağlıyor. Fizyoterapi, bireylerin sağlık ve iyileşme süreçlerinde kritik bir rol oynamaya devam ediyor’ şeklinde konuştu.

HABER: PINAR GÜRLER YURT 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER