© Elazığ Günebakış Gazetesi

Ergün: ‘Elazığlı Olmaktan Gurur Duyuyorum’

Ergün: ‘Elazığlı Olmaktan Gurur Duyuyorum’

TRT 1 Ekranlarının sevilen yarışması Sen Türkülerini Söyle yarışma programında adını geniş kitlelere duyuran Elazığlı Sanatçı İlayda Ergün müzik kariyerine dair merak edilenleri Bakış Haber’e anlattı.

ÖZEL HABER: AYLİN SOLMAZ ( EDİTÖR)

Yeni bir single çalışmasının müjdesini Elazığlı hemşerilerine Bakış Haber aracılığıyla duyuran Sanatçı İlayda Ergün, müzikle ilgili güzel projelerinin yolda olduğunu açıkladı.

‘MÜZİK KARİYERİM İDOLÜM OLAN BABAMLA BAŞLADI’

Müzik yolculuğuna 5 yaşında bağlama çalarak başladığını dile getiren Ergün, ‘Müziğe 5 yaşında bağlamayla başladım. TRT çocuk korosu ve daha sonra gençlik korosu sınavlarını kazandım.  Eğitimime Fırat Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarını tamamlayarak devam ettim. Şu an müzik öğretmeniyim. Müzik kariyerim idolüm olan babamla başladı, babamda bağlama çalar ve söyler.  Babam ban cura almıştı ve tamamen kulaktan onu seyrederek aynı yerlere basmaya çalışıyordum babam bunu fark ettikten sonra beni kursa yazdırmaya götürdü. Fakat daha ilkokula gitmediğim için okuma yazmam da olmadığı için nota öğrenemez bir yıl sonra yazdırın demişlerdi ama ben yine de ısrarla yazılmak istedim çünkü çok hevesliydim o yaşlarda bile bambaşka bir aşktı benim için bağlama böylece bu yolda adımlarımı atmaya başladım’ ifadelerini kullandı.

‘MÜZİKLE İLGİLİ GÜZEL PROJELER YOLDA’

Yarışmadan sonra kendisini seven kitlenin daha çok arttığına dikkat çeken Sanatçı İlayda Ergün, ‘Yarışmadan sonra İlayda Ergün’ü seven kitle daha çok arttı.  Sesimi duyurma fırsatım oldu ve geri dönüşler çok güzeldi elbette bu bir yarışma kazanan ve kaybeden olacak ama gönüllerde iz bırakmak, insanlar tarafından sevilmek ve beğenilmekten daha güzel bir şampiyonluk yok benim için. Bağlama dışında keman, piyano, ud cümbüş, gitar, perküsyon aletleri de çalıyorum. Türkü söylemeyi de bağlama çalmayı da çok seviyorum benim için ikisi ayrılmaz bir bütün birbirini tamamlayan unsurlar. Müzikle ilgili güzel projeler yolda, çok yakında sizlerle buluşturacağım ve beni heyecanlandıran single çalışmam geliyor profesyonel çalışmaların yanında konserler dinletilerle sizlerle buluşmaya devam edeceğim’ şeklinde konuştu.

‘OLMAK İSTEDİĞİM YERDEYİM’

‘Olmak istediğim yerde yani sahnelerdeyim, kültürümüzü ve müziğimizi unutturmamak ve nesilden nesile aktarmak adına bu kültürün mirasçısı gençler olarak toz tutmuş eserleri gün yüzüne çıkartmak insanlara hatırlatmak en büyük hedefim.  Varlığını ve desteklerini her zaman hissettiğim kıymetli hemşerilerim Elazığlı olmaktan gurur duyuyorum desteğinizin ve sevginizin her zaman yoluma ışık tutacağına inanıyorum. Hepsine sevgi ve selamlarımı gönderiyorum’ dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER