© Elazığ Günebakış Gazetesi

Elazığlılar Bir Asansörde Kırmızı Etiket Bulunuyorsa Kullanmayın, Kullandırmayın!..

Elazığlılar Bir Asansörde Kırmızı Etiket Bulunuyorsa Kullanmayın, Kullandırmayın!..

Günümüzde asansörler sıklıkla kullanılıyor. Rahatlığının yanı sıra asansörler bakım yapılmazsa tehlike saçıyor. Uzmanlar asansörleri kullanırken kırmızı veya sarı etiket varsa o asansörü kullanmayın çağrısında bulunuyor.

ÖZEL HABER: AYLİN SOLMAZ 

Elazığ’da asansörler yeni binaların vazgeçilmezi. Rahatlığı kadar asansörler bakım yapılmazsa felakete de davetiye çıkarıyor. Bakış Haber olarak asansör kontrolünde en önemli görülen hususları sizler için araştırdık. Uzmanlar bu hususta kırmızı etiketli asansörlerin kullandırılmamasına vurgu yaparak, “Mavi ve yeşil etiketler uygun etiketler. Kırmızı ve sarı etiketler ise uygunsuz etiketlerdir. Bir asansör kırmızı ve ya sarı etiket almış ise bunun süresi dolmadan hızlı bir şekilde revizyonunun yapılıp, tekrar kullanıma uygun hale getirilmesi gerekiyor. Kırmızı veya sarı etiket alan asansör, mavi renge dönerse ondan sonra kullanıma açılması gerekmektedir” dediler
Bina yöneticilerinin duruma dikkat etmesi gerektiğini belirten uzmanlar, “Kırmızı etiketler için 60 gün yaptırılma süresi tanınıyor. 59 gün kullanıp 60. gün tamirinin yaptırılması yanlıştır. Normal şartlarda asansörün mühürlenmesi ve revizyonunun yapılması gerekiyor” diyorlar.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER