© Elazığ Günebakış Gazetesi

Elazığ’ın Hemen Yanı Başında Şifa Deposu!

Elazığ’ın Hemen Yanı Başında Şifa Deposu!

Tunceli il sınırları içerisinde bulunan ve Pertek’e bağlı olan Pertek Termal Tesisleri’nin suyu hem içenlere, hem de yüzenlere şifa oluyor, barındırdığı zengin kalsiyum, magnezyum, bikarbonat ve karbondioksit ile bir çok hastalığa deva olan tesis suyu bu yıl da büyük rağbet görüyor

Özel Haber: Pınar GÜRLER YURT

Elazığ’a yaklaşık 30 kilometre mesafede bulunan Pertek Termal Tesisleri bu yıl da hastalıklarına şifa bekleyenlerin uğrak noktası. Hem içildiğinde, hem de içine girildiğinde bir çok hastalığın tedavisine yardımcı olan şifalı sular zengin kalsiyum, magnezyum, bikarbonat ve karbondioksit deposu.

HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİYOR?

Mide ve ince bağırsakların fonksiyonel rahatsızlıklarını kronik ve tekrarlayan ülsere destek olduğunu  diyabet ve gut hastalığına, böbrek ve idrar yolu taşlarının önlenmesine, taş kırma ve taş ameliyatları sonrası, kronik idrar yollarının iltihaplarını temizlediği öne çıkıyor. Pertek’in doğal medikal suyunun özellikle kronik lezyonlu cilt hastalıklarına ve kronik yaralarda çok hızlı bir klinik düzelme sağlıyor. Yetkililer, “Doğal medikal suların içilebilir nitelikte olduklarını bildirdiler ve suyun uygun pH derecesine sahip olduğunu, zengin mineral içeriği ile doğal bir şifa kaynağı olduğunu” söylediler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER