© Elazığ Günebakış Gazetesi

Elazığ’da Yol-İş Sendikası İş Bırakma Eylemi Yaptı

Elazığ’da Yol-İş Sendikası İş Bırakma Eylemi Yaptı

Elazığ İl Özel İdaresi’nde görev yapan Yol-İş Sendikası üyeleri, kurum önünde 1 saatlik iş bırakma eylemi yaparak, maaşlarının mevcut ekonomik şartlar göz önüne alınarak yeniden düzenlenmesini talep etti

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Türkiye genelinde eylem kararı aldı. Karar doğrultusunda Elazığ İl Özel İdaresi’nde görev yapan Yol-İş Sendikası üyeleri, kurum önünde 1 saatlik iş bırakma ve oturma eylemi yaparak haklarının iyileştirilmesini talep etti.
 

ERDEM: “İŞÇİ ENFLASYONUN SEBEBİ DEĞİLDİR”
Yol-İş Sendikası adına açıklama yapan Yol İş Sendikası Elazığ 2 Nolu Şube Genel Sekreteri Ali Erdem, Temel gıda ürünlerine hemen her gün zam geldiğini belirterek, enflasyon oranı kadar zam yapılmasının yoksulluğun sürmesine neden olacağını kaydederken, “Tepeden tırnağa her şeye her gün zam geliyor. Kiralar asgari ücretin üzerine çıktı. Eğitim masrafları ise başlı başına bir sorun. Elektrik doğalgaz ve diğer giderler işçi ve emekçinin sefaletini her geçen gün arttırıyor. Açıklanan enflasyonun gerçeği yansıtmaması gibi enflasyon kadar ücret zammı demek yoksulluğun sürmesi demektir. İşçi enflasyonun sebebi değildir” dedi.
 

“2.5 AYLIK KAZANÇ VERGİYE GİDİYOR”
Gelir adaletinin sağlanması için vergi sisteminin güncellenmesi gerektiğini söyleyen Erdem, işçilerin üzerindeki ağır gelir vergilerinin kaldırılması gerektiğini ifade ederken, “Az kazanandan az çok kazanandan çok vergi alınmalıdır. Bu ülkenin sağladığı kaynaklar ile servetini arttıran insanlar bir işçi kadar vergi ödemiyorlar. Biz işçi 12 ay çalışıp 9.5 aylık maaş alıyor 2.5 aylık kazanç vergiye gidiyor. Her harcamada KDV gibi çeşitli vergiler ödüyor. Gelir vergisi ilk basamağı geçmiş yıllarda olduğu gibi asgari ücretin 12 katından az olmamalı ve işçinin ödediği gelir vergisi %15’te sabitlenip işçinin üzerinde vergi yükü azaltılmalıdır” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER