© Elazığ Günebakış Gazetesi

Elazığ’da Pilatese İlgi Nasıl?

Elazığ’da Pilatese İlgi Nasıl?

Modern çağın en önemli spor eğitimleri arasında yer alan Pilatese Elazığlıların ilgisi her geçen gün artıyor. Eğitmen Ela UMAY ile pilates hakkında önemli bir röportaj gerçekleştirdik…

ÖZEL HABER: AYLİN SOLMAZ

Hem zihin hem de beden bütünlüğünü sağlamada oldukça etkili olan pilates, günümüzde popüler ve faydalı sporlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Pilates Eğitmen Ela UMAY, Elazığlılara özel Pilatese Dair Tecrübelerini ve insan vücuduna faydalarını Bakış Haber’e anlattı.

EĞİTMEN UMAY: PİLATESE İLGİNİN GÜNDEN GÜNE ARTTIĞINI GÖRMEKTEYİZ’

Pilatese olan ilginin günden güne arttığına dikkat çeken Pilates Eğitmeni UMAY, ‘Pilates zihin ve beden bütünlüğünü koruyarak, merkezi çekirdek kaslarını hedef alarak güçlendirmek, esnekliği arttırmak ve genel olarak daha sağlıklı olabilmek için Joseph H. Pilates tarafından geliştirmiş bir egzersiz yöntemidir. Aslında Pilatesi insanların yıllardır evde kendi kendilerine yapmak istediğini fakat istikrarlı bir şekilde yürütemediğini görüyoruz. Şimdi ise özel dersler ve grup dersleri ile danışanlarımızın ilgiyle derslere geldiğini ve fayda gördükçe daha popüler olmaya ve günden güne  sayısının arttığını görmekteyiz’ şeklinde konuştu.

‘DONANIMLI VE EĞİTİMLİ OLMALIYIZ’

Pilates Eğitmenlerinin donanımlı ve eğitimli olması gerektiğini vurgulayan UMAY, ‘Şehrimizde birçok stüdyo açılmış ve hizmet vermektedir. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise bizler eğitmen olarak eğitimli ve donanımlı olmalıyız bu yüzden ders aldığınız kişiler ve stüdyolar çok önemli. Nefes -konsantrasyon-doğru hizalanmış postür -denge -ritim gibi ders akışında olması gereken temel maddeler. Doğru hareket akışıyla birlikte yapılan doğru nefes ve doğru hızlanma ile kısa tekrar yaparak derin kasları harekete geçirebiliriz. Kişinin durumuna bağlı olarak düzenli bir şekilde haftada 3 gün ders yaparak duruma göre arttırılabilir, kendimizi daha iyi ve zinde hissedebiliriz. Ne kadar sürede bir değişim olur diye soranlar için ise Joseph H pilatesin sözünü ekleyelim; On seansta daha iyi hissedecek, yirmi seansta daha iyi görünecek ve otuz seansta tamamen yeni bir vücuda sahip olacaksınız’ dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER