© Elazığ Günebakış Gazetesi

Elazığ’da Peynir Fiyatları Ne Kadar? Elazığlılar’ın Tercihi Ne?

Elazığ’da Peynir Fiyatları Ne Kadar? Elazığlılar’ın Tercihi Ne?

Türkiye’de gıda fiyatları her geçen artmaya devam ediyor. Peki, Elazığ’da peynir fiyatları ne kadar oldu? Bakış Haber olarak Kapalı Çarşı’nın nabzını sizler için tutmaya devam ediyoruz.

Elazığ Tarihi Kapalı Çarşı’da satışa sunulan peynirlerin fiyatları haberimizde…
Elazığ’daki peynir fiyatlarıyla ilgili Bakış Haber’e konuşan Kapalı Çarşı Esnafı Murat Akkuş, fiyatların uygun olduğunu dile getirdi. 

MURAT AKKUŞ: ‘ELAZIĞLILAR’IN TERCİHİ İNEK PEYNİRİ’
Elazığlılar’ın inek peynirini tercih ettiğini söyleyen Kapalı Çarşı Peynirci Esnafı Murat Akkuş, ”Türkiye geneline baktığımız zaman Elazığ’da peynir fiyatları çok uygun. Zaten peynire talep hiçbir zaman bitmez. Elazığ halkı seneler önce en çok koyun peyniri tüketiyordu. Artık gençler kokusu ağır geldiği için koyun peyniri yerine inek peynirini tercih ediyorlar. Bundan 25 sene önce peynir bulmak zordu şimdilerde ise peynire talep devamlı var. En çok peynir gönderdiğimiz yerler İç Anadolu, Ege, Karadeniz kısacası Türkiye’nin her tarafına peynirimizi gönderiyoruz. Yurt dışına gönderince kargo ücreti biraz fazla tutuyor bu sebeple yurt dışına göndermeyi çok tercih etmiyoruz.  Elazığ’da dedelerimizden kalma bir gelenek var. Elazığ’da yaz, kış insanlar mutlaka peynir alıyor” ifadelerini kullandı.


ELAZIĞ’DA PEYNİR FİYATLARI NE KADAR?
İnek Peyniri:130 TL 
Koyun peyniri :150 TL
Keçi peyniri: 160 TL
Tomas: 120 TL.

HABER: AYLİN SOLMAZ

FOTOĞRAF: EDANUR OĞUZ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER