© Elazığ Günebakış Gazetesi

Elazığ’da Fuarı Soğuk Hava Vurdu!

Elazığ’da Fuarı Soğuk Hava Vurdu!

Elazığ’daki soğuk havadan Elazığ Gastronomi ve Yöresel ürünler fuarı da nasibini aldı. Memleketlerinden yöresel ürünlerini getiren vatandaşlar, yaşanan dondurucu soğuklardan ötürü vatandaşların ilgisinin az olduğunu söyledi.

ÖZEL HABER: AYLİN SOLMAZ

Elazığ Gastronomi ve Yöresel Ürünler Fuarı, 17 Ekim’de Elazığ Valiliği yanında kapılarını açtı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen esnaflar büyük ilgi beklerken, dondurucu soğukların azizliğine uğradı. Bakış Haber olarak görüşlerine başvurduğumuz esnaflar soğuk havanın vatandaşları etkilediğine dikkat çekerek, yine de Elazığlılar’ın ilgisinden memnun olduklarını söylediler.
KARGUNCU: “FUARA RAĞBET AZ”
Fuar için Trabzon’dan geldiklerini ifade eden Fuar Esnafı Mehmet Berkay Karguncu, Elazığ’da havanın soğuk olması nedeniyle fuara ilginin az olduğuna dikkat çekerek, “Trabzon’dan geliyorum. Dili Peynircilikte çalışıyorum. Yöresel ürün satıyorum. Fuar iyi geçmiyor. Elazığ’daki soğuk havalar fuarı da etkiliyor. Mallarımız kaliteli direkt köyden getirdik. Tereyağımız yayalardan geldi. Tulumlarımız yayla tulumu. Köy peynirlerimiz var. Bu pazara kadar buradayız. Elazığ halkını fuarımıza bekliyoruz” dedi. 


TOLUK: “FİYATLARIMIZ PİYASAYA GÖRE UYGUN”
Bir diğer fuar esnafı Çetin Toluk, “Fuar güzel geçiyor. Talep yoğun Elazığ halkı ürünlerimizi sevdi. Bizde burada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Fuarımıza Elazığ halkını bekliyoruz. Nevşehir kabağı, Aydın inciri, karışık kuruyemişimiz çok fazla talep görüyor. Genel olarak Elazığ halkı kuruyemiş seviyor. Fiyatlarımız piyasaya göre uygun” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER