© Elazığ Günebakış Gazetesi

Elazığ’da Evcil Hayvan Beslemek de Zor!

Elazığ’da Evcil Hayvan Beslemek de Zor!

Son günlerde evcil hayvan mamalarında ve evcil hayvan fiyatlarında yaşanan artış hem petshop mağazalarını hem de evcil hayvan sahiplerini zor durumda bıraktı

Yaşanan sıkıntıları Bakış Haber’e anlatan Elazığ Tom & Jerry Petshop mağaza çalışanı Nisa Nur KAVAK artan fiyatlar karşısında mağduriyet yaşadıklarını söyledi.

ÖZEL HABER: AYLİN SOLMAZ (EDİTÖR)

 

KAVAK: ‘VATANDAŞLAR MARKETE GELEN ZAMLARA BİR ŞEY DEMİYOR, FAKAT MAMALARA VE HAYVAN SATIŞLARINA GELEN ZAMLARA İTİRAZ EDİYORLAR’

Petshop Mağaza çalışanı Nisa Nur KAVAK, ‘ Hayvan satışlarında ve mamalarda fiyatlarımız sürekli artıyor. Özellikle Son iki hafta içerisinde mamalara ciddi anlamda bir zam yapıldı. Biz bu durumu müşterilerimize yansıtmamaya çalışıyoruz fakat Müşterilerimiz fiyatlara tepkili. Markete gelen zamlara vatandaşlar bir şey demiyor fakat mamalara ve hayvan satışlarına gelen zamlara itiraz ediyorlar’ ifadelerini kullandı.

MEVSİM GEÇİŞLERİ HAYVANLARI ETKİLİYOR

Mevsim geçişlerinde hayvanların tüy dökme zamanın geldiğine dikkat çeken KAVAK, ‘Mevsim geçişlerinde genel olarak hayvanlarda tüy dökme zamanı yaşanıyor.  Burada dikkat edilecek nokta kedilerde biyotin kullanmaları gerekiyor sularına gelecek olursak vitamin kullanmalarında fayda görüyorum.  Bahsettiğim yüzde 100 bir çözüm değil fakat yüzde 80 oranında bir azalma sağlıyor. Bu süreçte kuşların da vitaminleri var. Vitamin kullandıklarında tüy dökecekler fakat sağlıklı bir geçiş sağlayacak. Mamalarda her bütçeye uygun fiyatlarımız var. En düşük mama fiyatımız 70 TL’den başlıyor en yüksek 350’ye kadar çıkıyor. Her bütçeye hitap ediyoruz’ açıklamalarda bulundu.

‘ÖLÜRÜM TÜRKİYE’M ŞARKISINI SÖYLEYEN KUŞUMUZ VAR’

Elazığlı vatandaşlar tarafından en çok tercih edilen kuş türünün sultan papağını olduğunu belirten Mağaza Çalışanı KAVAK, ‘  Sultan Papağanına olan ilgi bizi çok memnun ediyor. Sultan Papağanı ele alışık kuşlar oluyorlar ve konuşuyorlar.  Fiyatları ise 1300 TL’den başlıyor. Genelde en çok tercih edilenlerde sultan papağanı ve muhabbet kuşları oluyor. Muhabbet kuşlarının fiyatı da 300 TL’den başlıyor. Ölürüm Türkiye’m şarkısını söyleyen kuşumuz var. Sabahları bizi güzel bir melodiye karşılıyor' dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER